Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 04.03.2017 19:46:42

Tina Šutej na EP v Beogradu delila osmo mesto v skoku s palico

Ljubljančanka Tina Šutej je drugi dan evropskega dvoranskega prvenstva v atletiki v Beogradu v finalu skoka s palico preskočila 4,40 metra in delila osmo mesto; s tem so se dan pred koncem zaključili slovenski nastopi na letošnjem EP.

Šutejeva je uspešno začela na začetni višini 4,25 m, tudi na 4,40 m pa je bila uspešna prvič in je s še šestimi tekmovalkami delila prvo mesto, vse tekmovalke pa so ostale v konkurenci. Sledila je višina 4,55 m, kar je 10 centimetrov več od najboljšega letošnjega dosežka Šutejeve, s katerim je 25. februarja na balkanskem prvenstvu v Beogradu osvojila zlato odličje.


Ko je prvič neuspešno skakala na tej višini, sta jo zmogli le dve tekmovalki, že sedem pa, ko je Šutejeva skakala drugič in se je morala, potem ko je bila tako kot prvič kar daleč od uspeha, pripraviti še na zadnji poskus, ki je bil tudi neuspešen.

Boj za odličja je nadaljevala sedmerica tekmovalk, tudi olimpijska zmagovalka in evropska prvakinja Ekaterini Stefanidi, ki je začela šele na višini 4,55 m in letvico preskočila šele drugič.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike