900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.03.2017 19:56:42

Fredericks izstopil iz delovne skupine IAAF

Nekdanji namibijski sprinter Frankie Fredericks je zaradi obtožb v aferi Rio izstopil iz posebne delovne skupine Mednarodne atletske zveze, ki je preiskovala ruski doping.

"Odločil sem se, da izstopim iz delovne skupine IAAF, tako da njeno delo ne bo omadeževano z obtožbami, ki jih je z menoj povezal Le Monde," je dejal Fredericks.

Časnik Le Monde je poročal, da je Fredericks prejel skoraj 300.000 ameriških dolarjev v povezavi s korupcijo v mednarodnem športu, ki je brazilskemu Riu de Janeiru zagotovila pridobitev olimpijskih iger 2016.



Fredericks je neposredno po obtožbah pozval etično komisijo Moka, da primer temeljito preišče in popolnoma razjasni, kaj se je dogajalo, svojo vpletenost pa ostro zanikal.

Le Monde, ki se je skliceval na ameriške davčne organe, je poročal, da naj bi Papa Massata Diack, sicer sin nekdanjega predsednika IAAF Lamina Diacka, 2. oktobra 2009 nakazal 299.300 dolarjev na račun podjetja na Sejšelih, pri tem pa je bila razkrita povezava s Fredericksom, ki je bil v volilni komisiji Moka ob izboru prireditelja OI 2016.

Značke: atletika, korupcija

Članki iz rubrike