Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.06.2017 08:45:25

Danes Velenju slovenski atletski praznik

Velenje bo danes gostilo osrednje slovenske atletsko tekmovanje leta; na 22. mednarodnem mitingu bo nastopil tudi svetovni rekorder in olimpijski zmagovalec Južnoafričan Wayde van Niekerk, ki bo v Londonu avgusta branil naslov svetovnega prvaka na 400 m. Ob 19. uri bo odprtje mitinga pred osrednjim delom tekme.

Van Niekerk bo tekel v tretji skupini teka na 100 m, s katero bodo ob 21.15 končali miting. Prva članska tekmovanja bodo sicer že ob 15.30, ko bo na programu skupina B v skoku s palico ob 15.30, ob 18.50 pa se bodo v tej disciplini pomerili še najboljši člani in članice v skupni A. Slovenski rekorder Robert Renner, lani tretji na EP v Amsterdamu, bo imel za tekmeca tudi evropskega dvoranskega prvaka Poljaka Piotra Liska, bronastega na svetovnem prvenstvu Pekingu 2015. Edina slovenska atletska finalistka lani v Riu de Janeiru Tina Šutej je favoritinja za zmago v ženski konkurenci.


Na startni listi je tudi druga aktualna olimpijska zmagovalka, Hrvatica Sandra Perković, ki je bila prva tudi na OI v Londonu 2012 v metu diska in je zaradi svoje prevlade v svoji disciplini ena najboljši atletinj na svetu v zadnjem obdobju. Disk je na programu ob 20. uri, ko bo imela slovenska rekorderka Veronika Domjan lepo priložnost, da bi se približala ali celo izpolnila normo za SP v Londonu, od katere je bila sicer na zadnji tekmi v Novi Gorici precej oddaljena.

Že ob 16.30 se bo začela za slovensko atletiko ena najzanimivejših disciplin, saj bo tedaj na programu met kopja. Slovenska rekorderka Martina Ratej bo imela za največjo tekmico za končni uspeh Turkinjo Edo Tugsuz, ki ima ta čas najboljši izid sezone na svetu (67,21 m); Ratejeva je šesta (64,52 m).

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike