1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 22.08.2023 10:16:30

Tina Šutej po kvalifikacijah SP napovedala boj za odličje

Profimedia
Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je po torkovih kvalifikacijah, ki so se pozno sinoči končale na svetovnem prvenstvu v atletiki v Budimpešti, napovedala boj za odličje. Finalni boji se bodo v sredo začeli ob 19.30. V kvalifikacijah je Šutej skočila avtomatično kvalifikacijsko normo za finale - 4,65 metra.

"V sredo si želim skakati še bolje kot v kvalifikacijah, ki so bile sicer zame kar uspešne. Želim si skočiti državni rekord. V finale grem z mislijo na medaljo. Mogoče je sicer ne bom dobila, ampak naredila bom vse, da jo dobim," je napovedala Šutej.

Varovanka trenerja Milana Kranjca je bila lani četrta na SP v ZDA, nato je bila mesec dni pozneje tretja na evropskem prvenstvu v Münchnu, marca je v Istanbulu drugič po Torunu 2021 osvojila srebrno medaljo na dvoranskem EP, lani je bila bronasta še na dvoranskem SP v Beogradu.

Štiriintridesetletna članica celjskega Kladivarja je o kvalifikacijah, kjer je 4,65 metra preskočila v zadnjem, tretjem skoku, povedala: "Zelo dobro je šlo, na zadnji višini pa sem poskrbela za malo drame, a mi je uspelo narediti to, kar sem morala. Začele smo ogrevati, ko je močno pripekalo sonce. Bilo je zelo vroče tudi potem, ko se je stemnilo, v zraku je bilo zelo veliko vlage. Na tekmovališču smo bile tri ure in 40 minut, ne vem, če sem kdaj tako dolgo nastopala v kvalifikacijah."



V sredo bo nastope v kvalifikacijah začelo še šest slovenskih atletinj, prva bo ob 10.05 v prvem krogu na 800 m tekla Anita Horvat, ki je nastopila v finalu lanskega SP v Eugenu, po srebru na dvoranskem EP marca pa je napovedala boj za medalje tudi na tem SP.

Sledile bodo kvalifikacije v metu kopja, 41-letna slovenska rekorderka Martina Ratej je bila v tej disciplini s petim mestom tretja najboljša v slovenski reprezentanci na lanskem EP. Boljša sta bila le dobitnika odličij, srebrn je bil v metu diska Kristjan Čeh, ki je bil drugi tudi sinoči v madžarski prestolnici, ter bronasta Šutej.

Ob 11.10 bo na tem SP kvalifikacijski tek na 5000 m s Klaro Lukan, ki se vrača po lanski poškodbi. V večernem delu bodo poleg Šutej nastopile še ob 19.10 v troskoku Neja Filipič in Eva Pepelnak, ob 19.45 pa na 3000 m zapreke Maruša Mišmaš Zrimšek. Slednja je na velikih tekmovanjih od leta 2018 vedno v finalih te discipline, šesta je bila na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021.

Značke: atletika, sp, slovenci

Članki iz rubrike