Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

tc
tc
0 29.10.2015 22:01:27

Kikboksarjem že štiri kolajne

Štefan Stanič je ugnal evropskega prvaka iz Francije
tc
Slovenski borci in borke so si tretji dan svetovnega prvenstva v kikboksu, ki se ta teden odvija v Beogradu, zagotovili še dva polfinalna nastopa in že štiri kolajne.

Vstopnico za pofinale si je kot prvi zagotovil Jani Lorber. Ljubljančan je v četrtfinalu discipline kick-light (do 79 kg) tehnično in taktično povsem nadvladal izraelskega nasprotnika in slavil s soglasno sodniško odločitvijo.

Kategorijo više, v konkurenci do 84 kilogramov, je bil v isti disciplini uspešen tudi Štefan Stanič, ki je s soglasno sodniško odločitvijo opravil s Francozom Thenierom, sicer aktualnim evropskim prvakom, ki mu je lani na prvenstvu v Mariboru preprečil preboj med dobitnike odličij.



"S Francozom sem lani na evropskem prvenstvu v Mariboru doživel tesen poraz, zato sem bil na tem prvenstvu odločen, da ga moram premagati. Bil se, prav vesel, da sem nanj naletel že v prvem krogu tekmovanja in tako na najboljši možni način prebil tekmovalni led na tem svetovnem prvenstvu. Pred nastopom nisem imel kakšne posebne treme. Zaupal sem v svojo kontro z zadnjim direktom in obrestovalo se je," je svoje vtise strnil 21-letni Mirnčan, ki ga jutri čaka obračun za vstopnico v veliki finale.

Jutri se bodo v polfinalnih obračunih discipline kick-light za vstopnico v finale potegovali štirje Slovenci, ki so si s tem že zagotovili najmanj bronasto odličje na tem svetovnem prvenstvu.

Članki iz rubrike