sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

db
db
0 27.11.2015 14:29:11

Slovo Zavca: "23 let je bilo dovolj!" (video)

Arsen Perić
Najboljši slovenski boksar je na družbenem omrežju oznanil, da je zaključil s svojo aktivno športno kariero.

Dejan Zavec je v noči na četrtek po srednjeevropskem času izgubil dvoboj proti Kubancu Erislandyju Lari. Mnogi so namigovali, da je bil to zadnji dvoboj v karieri ptujskega boksarja in imeli so prav.

39-letni borec je na svojem Twitterju objavil posnetek, v katerem je napovedal konec kariere in se zahvalil vsem navijačem.

"V boksu ni skrivalnic. Telo borcu pove, kdaj pride čas ... 23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa," je za svoja uradna profila na Facebooku in Twitterju povedal Zavec in se ob tem dotaknil tudi številnih ljudi, ki so bili tako ali drugače del njegove športne zgodbe: "Hvala vsem in vsakemu posebej! Brez vas mi ne bi uspelo priti tako daleč!"


NAVDIHNIL MNOGE
Človek, ki je boks v Sloveniji približal ljudem in s svojo zgodbo navdihnil mnoge, je v ta šport, ki ne dopušča napak, zašel relativno pozno, pri 16 letih, in nato dosanjal sanje, kar je dano le redkim izbrancem.

Potem ko je leta 2009 v Južnoafriški Republiki osvojil naslov IBF svetovnega prvaka v velterski kategoriji in pas nato trikrat uspešno obranil, je temu letos spomladi dodal še pas WBF svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji. Čeprav mu ta pas s porazom proti Lari ni bil odvzet, se je Zavec odločil, da ga ne bo branil.

Zavec se v Slovenijo vrača v soboto, ko ga bodo v domačih Juršincih uradno sprejeli navijači, ki so v velikem številu z njim v ZDA odpotovali tudi tokrat. Od kariere profesionalnega športnika, v kateri ni utrpel "knock downa" ali "knock outa", se bo Zavec uradno poslovil na posebnem dogodku, o katerem bo več znano v kratkem.

Članki iz rubrike