Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.04.2016 21:26:11

Fury s kontroverznimi izjavami: raje bi jedel pite in pil pivo

Profimedia
Britanski boksar Tyson Fury, ki je decembra v Düsseldorfu premagal Ukrajinca Vladimirja Klička in mu po devetih letih odvzel šampionski pas, je na novinarski konferenci, namenjeni promociji novega medsebojnega dvoboja, tekmecu namenil marsikatero krepko.

"Debeli mož te je premagal" in "Sovražim boks, toda preveč sem dober" sta le dve od teh.

Britanec in Ukrajinec se bosta vnovič udarila 9. julija v Manchestru, od koder prihaja Fury. Ta je na novinarsko konferenco prišel v družbi navijačic, nato pa je iz njega začelo kar kipeti.

"Ne živim strogega življenja. Ne živim športnega življenja. Sramotno je, da me kličete športnik. Sram naj te bo - pustil si, da te je premagal debeli mož," se je Kličku drl Fury in slačil majico.

Tyson Fury Vladimir Kličko
Reuters

Z bolj umirjenim tonom je nadaljeval: "Boks mi ne pomeni veliko. Če bi mi, ne bi šel v kamp pretežak in pojedel vsake pite v Lancashiru in spil vsako pinto piva v Veliki Britaniji. Sovražim vsako sekundo, ne želim biti boksar, toda sem v tem položaju. Sovražim treninge, boks, govorjenje z vami idioti (novinarji), vse to. Raje bi doma z otroci gledal televizijo. Sovražim boks, toda preveč sem dober in preveč denarja služim, da bi se ustavil."

"V Nemčiji sem te premagal pravično in pošteno. Razbil sem te. Moral boš biti kakšnih 1000-krat boljši, ker si v 12 rundah zadel štiri udarce. Če super šampion ne more zadeti velikega, debelega, lenega cigana, kakšen super šampion je? Mora biti drek," je še Kličku sporočil Fury.

Precej manj je povedal Kličko, ki pa mu ni ostal dolžan: "Ni mi všeč, kar prihaja iz Furyjevih ust. Na primer - da vsi homoseksualci, ženske in pedofili spadajo v isti prostor, v ječo. Da vse ženske spadajo v kuhinjo in na hrbet. Vsem ljudem, ki pravijo enako in mislijo enako, ter tebi Fury, sporočam, da odj..."

Značke: fury, boks

Članki iz rubrike