mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ju
ju
0 26.06.2016 19:24:22

Velenškova in Žgank druga v Budimpešti

Reuters
Drugi dan judoistične velike nagrade v Budimpešti je bil za slovensko reprezentanco znova uspešen.

Na zadnji pomembni preizkušnji pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Riu je bila v madžarski prestolnici Ana Velenšek med borkami do 78 kg druga, prav tako pa je drugo mesto v kategoriji do 90 kg osvojil Mihael Žgank.

Velenškova je med borkami do 78 kg najprej premagala Francozinjo Samo Hawo Camaro, nato še Madžarko Abigel Joo, v finalu pa morala po točkah priznati premoč Kayli Harrison. Tudi polsestra Velenškove Klara Apotekar je nastopila v isti kategoriji in po dveh zmagah in dveh porazih osvojila peto mesto.


Visoko je bil danes še en judoist celjskega kluba Z'dežele Sankaku. Tudi Mihael Žgank se je uvrstil na zmagovalni oder, tik pod vrh. V finalu je moral predčasno po iponu priznati premoč domačinu Krisztianu Tothu. Pred tem je Žgank ugnal Madžara Gaborja Vera, nato Nemca Marca Odenthala, v polfinalu pa še Portugalca Cella Diasa.

Danes je nastopila še Anka Pogačnik (do 70 kg) in osvojila sedmo mesto, medtem ko je Vito Dragič (nad 100 kg) po porazu v uvodnem dvoboju ostal brez uvrstitve.

Za slovenske judoiste je bila uspešna že sobota, ko so kar trije stopili na zmagovalne stopničke. Adrian Gomboc (do 66 kg) in Rok Drakšič (do 73 kg) sta zmagala, Tina Trstenjak (do 63 kg) pa je bila druga. Martin Hojak (do 73 kg) in Andraž Jereb (do 66 kg) sta včeraj ostala brez uvrstitve. V Budimpešti je ta konec tedna nastopalo 254 borcev in bork iz 55 držav.

Značke: judo, velenšek

Članki iz rubrike