franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 18.09.2016 21:41:40

Trajković drugi v Varšavi

vszi
Slovenski reprezentant taekwondoju Ivan Trajković se je izkazal v tekmi svetovnega pokala v Varšavi.

V kategoriji do 87 kilogramov je zasedel drugo mesto, v finalu je izgubil proti Turku Aliju Sariju. Na odprtem prvenstvu je bila to druga kolajna za Slovenijo, v soboto je bila srebrna tudi Ana Petrušić.

Navkljub dokaj neugodnemu žrebu, pomeril se je s tekmeci, ki so višje na svetovni lestvici, je Trajković nanizal tri zmage. Do najslajše je prišel v četrtfinalu, v katerem je premagal prvega nosilca, Kanadčana Jordana Stewarta. V polfinalu je z dvema točkama razlike ugnal petega nosilca, domačina Bartosza Koleckija. Na koncu turnirja ga je v nedeljskih večernih urah, v poslastici čakal Turek Ali Sari. V rednem delu dvoboja, ki je postregel z vrhunsko predstavo, se nobenemu finalistu ni uspelo odlepiti, oziroma priti do višje prednosti, saj je bil po treh rundah rezultat 1:1. V dodatni rundi je Sari dosegel zlato točko in z njo osvojil prvo mesto v kategoriji do 87 kilogramov.



"Zadovoljen sem z borbami. V finalu sem bil po moje preveč previden in sem zato izgubil na zlato točko. Kljub temu porazu sem dobro začel drugi del sezone, ki bo kar dolg. Naslednji vikend me čaka odprto prvenstvo Rusije v Moskvi," je dejal Trajković, z opravljenim na turnirju v Varšavi je bil zadovoljen tudi Trajkovićev trener Kristijan Kovačič: "Osebno sem zelo zadovoljen. Vse od prvega segrevanja do zadnje borbe smo vse naredili tako, kot si je zamislila celotna ekipa, ki skrbi za Ivana. V četrtek odpotujeva v Moskvo in seveda z optimizmom čakava G2 turnir. Malo nama manjka še samozavesti. Ko bova to popravila, bo več tvegal in s tem tudi dosegal zmage na tekmah svetovnega pokala. Tudi to bo kmalu prišlo na vrsto."

Danes sta na turnirju v Varšavi tekmovala še Matic Pajk in Nik Auguštin. Oba sta se od tekme svetovnega pokala poslovila po prvem dvoboju. Matic Pajk je v kategoriji do 63 kilogramov izgubil proti Norvežanu Mikael Bergu z 8:7, Nika Auguština pa je v najtežji mladinski kategoriji s 5:2 premagal Belorus Dzmitry Malinouski.

Članki iz rubrike