Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.09.2016 09:30:13

Zaradi stav bodo kaznovani

Reuters
Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo kaznoval tri boksarje, ki so na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru vplačali stave na dvoboje. Na letošnjih igrah je boks prvič v zgodovini dovolil nastope tudi profesionalcem, dva irska boksarja in Britanec pa so stavili na olimpijske dvoboje, kar je iz etičnih razlogov prepovedano.

Boksarji, ki so vplačali stave, so Irca 24-letni Michael Conlan (bantam) in 27-letni Steve Donnelly (velter) ter 25-letni Britanec Antony Fowler (srednja). Omenjena trojica bo morala opraviti posebno izobraževanje znotraj programa Moka, da bo lahko kandidirala za nastop v Tokiu 2020.


Mok je ob tem irski in britanski boksarski zvezi izrekel tudi opomine, da svojih športnikov ni ustrezno podučila o olimpijskih pravilih, ki prepovedujejo igre na srečo. Noben od trojice boksarjev v Riu ni osvojil kolajne, je bil pa Conlan vpleten v afero, kjer naj bi ga pristranski sodniki v četrtfinalu oškodovali za zmago proti Rusu Vladimirju Nikitinu.

Stave športnikom na olimpijskih igrah niso dovoljene zaradi preprečevanja krojenja izidov. Pravilnik je v veljavi od decembra 2015 in je bil prvič letos v uporabi tudi na igrah v Braziliji.

Značke: mok, rio, bokan

Članki iz rubrike