reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rr
rr
0 04.10.2016 15:44:13

Kranjska Gora bo gostila Evropsko prvenstvo v tradicionalnem karateju

Zgornjesavska dolina se bo konec novembra oblekla v belo.

V Kranjsko Goro namreč prihajajo karateisti iz večine evropskih držav, da bi se 25. in 26. novembra pomerili na 32. Evropskem prvenstvu v tradicionalnem karateju. Organizatorji po prvih ocenah pričakujejo okoli 400 udeležencev iz približno 20. različnih držav. Vsa tekmovanja bodo potekala v dvorani Vitranc, kjer bo 27. novembra sledila še pokalna tekma Slovenske zveze tradicionalnega karateja. Dogajanje bodo v hotelu Kompas dopolnili številni spremljevalni dogodki, med drugimi tečaj za sodnike in sestanki vodilnih mož v zvezi.


Marko Mitrović, predsednik Slovenske zveze tradicionalnega karateja, je pred dogodkom dejal: »V Slovenski zvezi tradicionalnega karateja smo počaščeni, da lahko tako pomemben dogodek kot je Evropsko prvenstvo organiziramo v prelepem ambientu, ki ga ponuja Kranjska Gora. Ponosen sem, da je bila naša nacionalna zveza izbrana za organizacijo tako velikega in pomembnega dogodka, še posebej zdaj, ko je karate sprejet v olimpijsko družino in se bo na Olimpijskih igrah v Tokiju 2020 predstavil v vsej svoji veličini. Tradicionalni karate je čudovita, starodavna samoobrambna borilna veščina, brez uporabe orožja, ki temelji na harmonizaciji telesa in duha. Bistvena značilnost tradicionalnega karateja je skladen, celosten razvoj telesa, duha in osebnosti skozi celotno življenjsko obdobje, ki se nikoli ne konča. Prav zato vabimo na ogled prikaza veščin najboljših karateistov Evrope, ki se bo odvijalo pod okriljem Slovenske zveze tradicionalnega karateja, občine Kranjska Gora ter družb Hit Alpinea in Infrasport.«

»Dogovor o sodelovanju s Slovensko zvezo tradicionalnega karateja prinaša v Kranjsko Goro nov zanimiv mednarodni športni dogodek. Prav z več uspešno izpeljanimi športnimi projekti smo v družbi Hit Alpinea dokazali, da smo zanesljiv in profesionalen partner dogodkov. S takim načinom dela se želimo uveljaviti na evropskem zemljevidu prirediteljev večjih in organizacijsko zahtevnih prireditev, ki jih v Kranjsko Goro z ustreznimi tržnimi nastopi želimo tudi v prihodnje pritegnili čim več. Kranjska Gora tako v zadovoljstvo vseh lokalnih akterjev živi živahen turistični in športni utrip tudi izven vrhuncev zimske in poletne sezone,« dodaja Fedja Pobegajlo, izvršni direktor družbe Hit Alpinea.

Značke: kranjska-gora, karate

Članki iz rubrike