Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 27.10.2016 19:15:05

Dva članska finala na evropskem prvenstvu v Mariboru

Nejc Gazvoda
psno
Slovenska članska reprezentanca si je na evropskem prvenstvu v kikboksu, ki poteka v Mariboru, v disciplini light-contact že zagotovila štiri odličja.

Dan polfinalnih obračunov na evropskem prvenstvu v kickboxingu je slovenski izbrani vrsti prinesel dve uvrstitvi v veliki finale, ki bo na sporedu jutri ob 20. uri v mariborski dvorani Tabor.

Prvi slovenski finale je v light-contactu (do 69 kg) zagotovil Nejc Gazvoda, ki je z zrelo in taktično dobro izpeljano borbo ugnal Avstrijca Kalcherja. "V prvi rundi sem preveč popustil, druga je bila kar izenačena, zato sem v zadnji, tretji rudi pritisnil in poskrbel za tisto odločilno prednosti, ki sem jo rabil za zmago," je svojo predstavo strnil branilec naslova evropskega podprvaka izpred dveh let Nejc Gazvoda, ki v boju za evropsko krono jutri čaka Italijan Georgian Cimpeanu.

"Za jutri pričakujem izenačeno borbo, nasprotnik je zelo dober. Enkrat sem se že pomeril z njim in izgubil s kakšno točko razlike. Upam, da se te točke jutri obrnejo v moj prid in bom zmagovalec jaz," dodaja Nejc, ki kot domačin računa tudi na množično podporo s tribun. "Danes sem se v borbi dobro počutil, forma se stopnjuje, vsak dan se počutim boljše in računam, da jutri prestopim še to zadnjo stopnico do naslova."

V ženskem polfinalu kategorije do 70 kilogramov je Urša Terdin s predčasno prekinitvijo zaradi visoke točkovne razlike ugnala Danko Katarine Pedersen in se bo jutri za naslov evropske prvakinje pomerila z večkratno svetovno prvakinjo, Hrvatico Ano Znaor.

Slovensko zbirko medalj sta danes z bronastima odličjema obogatila Domen Kugl (do 63 kg) in Urška Gazvoda (do 60 kg). Slovenske uspehe v dvorani tabor pa sta z uvrstitvijo v finale light-contacta kronala tudi veterana Jan Simon (do 84 kg) in Dušan Kodrič (nad 94 kg).

"Rezultat naših borcev je presegel naša pričakovanja, saj smo pred prvenstvom pričakovali en finalni nastop," pravi predsednik Kickboxing zveze Slovenije in vodja reprezentance Vladimir Sitar in dodaja: "Posebej bi za srčne predstave pohvalil naša borca v K-1r Žigo Pečnika in Saša Klinca. Pečnik je kljub svoji mladosti ponovno dokazal, da sodi med tiste borce, na katere lahko v prihodnosti posebej računamo."

Članki iz rubrike