favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 27.10.2016 20:20:19

Judo zveza v Slovenski Bistrici izvolila novo vodstvo

Nikola Miljković
Delegati Judo zveze Slovenije, ene najuspešnejših panožnih zvez v državi, so danes v Slovenski Bistrici izvolili novo vodstvo. Novi predsednik je v bistvu stari predsednik s prvim polnim mandatom, to je Darko Mušič, ki je pred dvema letoma nasledil Bogdana Gabrovca, ko je ta postal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Mušič je zvezo vodil zadnji dve leti, pred tem je bil podpredsednik, potem ko je Gabrovec postal novoizvoljeni predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Mušič je na današnji volilni skupščini kot edini kandidat za predsednika prejel polno podporo delegatov v razmerju 59 glasov za, osem proti in enim neveljavnim glasom, prav tako pa je bila v razmerju 61 glasov za in sedem proti potrjena njegova predlagana lista, podpredsednika bosta v naslednjem mandatu Metod Jerman in Nuša Lampe.

"Hvala vsem za podporo, prepričan sem, da nas čaka v prihodnje veliko dela," je uvodoma dejal novi stari predsednik Mušič. V svojem delu si bo še naprej prizadeval za prepoznavnost juda, ki v zadnjih letih žanje velike uspehe. Na zadnjem večjem tekmovanju, olimpijskih igrah v Riu de Janeiru sta zablesteli Tina Trstenjak in Ana Velenšek, ki sta se okitili z olimpijskima kolajnama. Trstenjakova z zlato, Velenškova z bronom. Ob tem so jima predstavniki zveze danes predali tudi posebna priznanja, poleg njiju sta to dobila še njun trener Marjan Fabjan in Adrian Gomboc.

"Morda je ta funkcija tudi nehvaležna, ali pa sem jih prepričal s svojim delom, ne vem. Je pa to odgovorno delo, sploh na takšni ravni, kot je judo zdaj. Da ohraniš rezultate, to zahteva ogromno dela. Na srečo imamo odlične mlade športnike in smo dovolj kakovostni, da to ohranimo tudi v prihodnje," je dejal Mušič.



Trstenjakova se je letos enkrat že zapisala v zgodovino tega športa, ne le zaradi letošnje zlate olimpijske medalje in lanskega naslova svetovne prvakinje, ampak tudi kot prva slovenska judoistka, ki je kar 12 mesecev kraljevala na prestižni lestvici najboljših judoistk sveta. Ne samo kot prva v svoji kategoriji do 63 kg (na rang lestvici je 230 judoistk), temveč tudi kot prva med vsemi 1293 rangiranimi judoistkami sveta, ki so bile uvrščene na rang lestvice najboljših v vseh kategorijah.

Judo zveza se tako kot večina slovenskega športa srečuje s pomanjkanjem sredstev, v želji po dobrem delu v prihodnje, si bo Mušič prizadeval zagotavljati zadostna sredstva za nemoteno izvajanje programov. "Sami moramo zavihati rokave, našli bomo tudi zunanjo pomoč. Imamo najbolj vrhunsko judoistko v svojih vrstah, najboljšo na svetu. To želimo tržiti. Največjo prepoznavnost nam dajejo tekmovalci in tukaj se jim lahko samo zahvalimo, posebej Marjanu Fabjanu in tekmovalcem njegovega kluba," je še zaključil Mušič.

Judo zveza bo sicer v petek, tako kot ves svetovni judo, praznovala tudi svetovni dan juda ob 155-letnici rojstva utemeljitelja juda Jigora Kana, prav tako pa na ta dan slovenska zveza praznuje 64. obletnico. V prihodnjem letu čaka judo zvezo organizacija mladinskega evropskega prvenstva v Mariboru, ki bo eden večjih zalogajev z vidika organizacije.

Značke: judo, darko-mušič

Članki iz rubrike