Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bu
bu
0 25.12.2016 22:01:31

Božični čudež: Še drugič v šestih mesecih se je prebudil iz kome

Britanski boksar Nick Blackwell ima za seboj zares neverjetno zgodbo, zadnji dogodek v njegovem življenju pa so mediji že proglasili za božični čudež.

Blackwell se je namreč ravno na božič še drugič v zadnjih šestih mesecih prebudil iz kome. "To je božični čudež. Pričakal nas je z nasmeškom na obrazu. Toda pred Nickom je dolga pot do okrevanja, vprašanje je tudi, kakšne bodo posledice. V tem trenutku je vse skupaj neverjetna novica. On je borec po srcu," je po tem, ko se je njegov sin še drugič v nekaj mesecih zbudil iz kome, povedal Nickov oče John. Zdravniki sicer pravijo, da bi lahko Nick imel trajne posledice po operaciji, morda bo ostal celo paraliziran.

Zgodba Blackwella je naravnost neverjetna. Nekdanji britanski prvak v poltežki kategoriji je marca letos branil naslov britanskega prvaka v poltežki kategoriji proti Chrisu Eubanku jr., kar je bila tretja branitev naslova v Blackwellovi karieri. V tej borbi je Blackwell težko stradal in v 10. rundi je sodnik borbo prekinil. Angleški boksar se je po borbi zrušil in bil prepeljan v bolnišnico, kjer so ga dali v umetno komo. Aprila se je Blackwell zbudil iz kome, okreval in oznanil, da končuje kariero.


Dobil je trenersko licenco in začel delati z mladimi boksarji. Toda novembra je znova stopil v ring kot sparing partner Hasanu Karkardiju, ki se je pripravljal na dvoboj s Chrisom Hobbsom. Med sparingom se je zgrudil in bil nujno prepeljan v bolnišnico, kjer so mu morali med operacijo odstraniti del lobanje, da bi zmanjšali pritisk na možgane. Blacwell je bil v komi več kot mesec dni, zbudil pa se je ravno na božič.

"Nikomur ni jasno, zakaj je Nick znova stopil v ring. Razumem, da je lahko ljubezen do športa izjemno velika, kajti tudi jaz jo čutim. Toda obstaja razlika med ljubeznijo do športa in tem, kar je on storil. Tega ne morem razumeti. To je sramota, vendar upam, da bo okreval in da se bo naučil iz svojih napak," je vse skupaj pokomentiral Eubank jr., ki je Blackwella premagal marca.

Britanski Boxing Board of Control (BBBC) raziskuje celotno zadevo, hasan Karkardi in njegov trener Liam Wilkins pa sta trenutno suspendirana.

Značke: nick-blackwell, boks

Članki iz rubrike