Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 23.03.2017 11:42:03

Samo Petje obljubil Danenbergu: "Dal te bom spat"

Samo Petje in Eyevan Danenberg (drugi in tretji z leve)
Tit Košir
Organizacija Final Fight Championsip (FFC) 22. aprila v ljubljanskem Tivoliju že petič organizira svojo prireditev, na kateri bo vrhunec borba med Samom Petjetom in Nizozemcem Eyevanom Danenbergom.

"Ljubljana je naš drugi dom, še posebej Austrija Trend hotel. Tu se res počutimo kot doma. Prireditev bo nekaj posebnega predvsem iz razloga, ker bo prvič doslej prvak ene kategorije v kikboksu napadel prvaka druge kategorije. To bo res pravi spektakel in zdaj preostane samo, da se dvorana Tivoli napolni in podpre borce, ki bodo ta večer nastopili," je prireditev napovedal njen promotor Orsat Zovko.

Glavna borba večera bo torej spopad elitnih kikboksarjev in prvakov FFC, v kateri se bosta pomerila v Ljubljani živeči Metličan Samo Petje kot prvak lahke kategorije (do 70 kg) in Nizozemec Eyevan Danenberg, kot nosilec pasu v velter kategoriji (do 77 kg).

"Presenetilo me je, ko me je Petje izzval, saj je borec do 70, jaz pa do 77 kilogramov. Na ta boj sem pristal in spoštujem njegovo odločitev, a moram mu pokazati, da sem najboljši v tej kategoriji. To mu bom dokazal naslednji mesec," je dejal Danenberg in pri tem poudaril, kako pred sabo vidi novo zmago.

Seveda pa nismo dolgo čakali na odgovor Petjeta...

"Ne bojim se tvojega dosega, saj se bom v borbi držal svojega načrta. Za sparing partnerje številne borce, ki so visoki, morda celo višji od tebe. Skrajševal bom razmak, držal se bom svoje strategije, pridobil pa bom tudi pet kilogramov, tako da ne boš imel prednosti v teži. Dal te bom spat," je samozavestno sporočil slovenski borec, nakar mu je Nizozemec vrnil z isto mero.

"Mislim, da boš ti tisti, ki bo zaspal," je na kratko odvrnil Danenberg.

Svoja naslova bosta branila tudi Mladen Brestovac v dvoboju z legendarnim bosansko-hercegovskim kikboks borcem Dževadom Poturkom in Luka Jelčić, ki mu bo prvič posegal po pasu Moldavec Valeriu Mircea. Predstavil se bo tudi najnovejši član FFC-jeve ekipe Uroš Jurišić, nasprotnik štiriindvajsetletnega Ljubljančana, ki je končno spet v vrhunski formi, pa še ni znan. V igri za nastop je tudi kikboksar Denis Chorchyp, ki pa je trenutno tekmovalec v oddaji Zvezde plešejo in si bo nadel rokavici le v primeru, če prej izpade iz oddaje. 

Dodati velja, da bo Samo Petje kmalu podpisal pogodbo z vodilno kikboksing organizacijo Glory, s katero bo FFC odslej bolj tesno sodeloval. Organizatorji so povedali tudi, da bo dogodek FFC 29 tokrat otvoril del programa v mešanih borilnih veščinah, medtem, ko bo borbe kikboksa zaključil boj med Petjetom in Danenbergom kot glavnima protagonistoma. Vstopnice za dogodek so že v prodaji od danes, na voljo pa so že za 20 evrov.

Članki iz rubrike