sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 19.04.2017 19:07:16

Judoisti spoznali dvorano in dobili tekmece

alesfevzer.com
Slovenski judoisti so danes pripotovali v Varšavo, kjer so se spoznali s prizoriščem evropskega prvenstva 2017, obenem pa so prireditelji evropskega prvenstva danes opravili tudi žreb.

V četrtek bosta med Slovenci prva nastopila Matjaž Trbovc in Adrian Gomboc. Trbovcu v kategoriji do 60 kg je žreb v uvodnem nastopu namenil Nemca Moritza Plafkyja, ki odmevnejših mednarodnih dosežkov še njima, vsekakor pa je 21-letni Plafky neugoden tekmec, saj je dvakrat osvojil naslov nemškega prvaka. V primeru zmage bo težji tekmec aktualni evropski podprvak Azerbajdžanec Orhan Safarov.

Gomboc se bo v kategoriji do 66 kilogramov pomeril s Portugalcem Joaom Crisostomom, nato pa z boljšim iz dvoboja med Črnogorcem Jusufom Nurkovićem in Petrom Zadrom iz Bosne in Hercegovine.

Težak žreb je dobil Martin Hojak, ki ga v uvodu v petek čaka izkušeni Francoz Loic Korval, vsaj na papirju pa bo imel lažje delo Mihael Žgank, ki se bo po prostem prvem krogu pomeril z mladim Belorusom Jahorjem Vapapajevom.



Slovenska dekleta z nastopi začenjajo v petek. V kategoriji do 63 kg obe Slovenki po prvem prostem krogu čakata zmagovalki rusko-hrvaških obračunov. Aktualna evropska, svetovna in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak se bo za vstop v četrtfinale pomerila z boljšo iz dvoboja med Dano Davidovo in Majo Blagojević, Andreja Leški pa z zmagovalko obračuna med Jekaterino Valkovo in Marijano Mišković Hasanbegovič.

V petek bo na tatamiju tudi Anka Pogačnik, ki jo čaka boljša iz dvoboja med Nemko italijanskega rodu Giovanno Scoccimarro in Turkinjo Sukiran Bakacak. V soboto bo nastopila še Klara Apotekar, ki se bo pomerila z eno najbolj izkušenih judoistk na prvenstvu 37-letno Portugalko Yahimo Ramirez.

Skupaj je za tekmovanje prijavljenih 369 tekmovalcev iz 41 držav.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike