nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 22.04.2017 17:31:35

Apotekarjeva ostala brez brona v Varšavi

Judoistka Klara Apotekar je na evropskem prvenstvu v Varšavi v kategoriji do 78 kg osvojila peto mesto, potem ko je izgubila boj za bron z madžarsko nasprotnico.

Njena nasprotnica v borbi za bronasto medaljo je bila stara znanka slovenskih judoistk, nekdanja evropska prvakinja Madžarka Abigel Joo. Izkušena Madžarka je doslej dobila oba medsebojna dvoboja, nazadnje lani v Budimpešti.

Boljša je bila tudi danes, potem ko je minuto in pol pred koncem obračuna za bronasto medaljo Slovenko premagala z iponom.

Pred tem je vsega 19-letna varovanka trenerja Marjana Fabjana ugnala 22-letno Madžarko Evelin Salanki s končnim prijemom minuto in devet sekund pred koncem borbe. Visokorasla Apotekarjeva je nasprotnico taktično držala na distanci, ko pa je imela Madžarka dve kazni, se je slednja spustila v odprt boj, ki ga je Apotekarjeva v parterju hitro odločila v svojo korist.



Dopoldan je slovenska reprezentantka v uvodnem nastopu z izrednim taktičnim bojem izločila 37-letno Kubanko Yahindo Ramirez, ki nastopa za Portugalsko. S svojim načinom borbe je tekmovalka celjskega Sankakuja tekmico prisilila v tri kazni in diskvalifikacijo. Apotekarjeva je tako medsebojni izid v zmagah z Ramirezovo dvignila na 3:0.

Njena naslednja nasprotnica je bila bronasta z lanskega EP v Kazanu Britanka Natalie Powell, ki se je slovenski tabor z lanskega prvenstva spomni po četrtfinalni zmagi nad kasnejšo slovensko junakinjo olimpijskih iger v Riu Ano Velenšek. Sedem let starejša Britanka je v končnici izenačenega dvoboja 16 sekund pred koncem naredila odločilno tehniko, s katero si je prislužila dva vazarija in se prebila v polfinale, Apotekarjeva pa v tolažilne boje.

Slovenija tako na letošnjem EP z zlatom Tine Trstenjak in srebrom Adriana Gomboca ostaja pri dveh osvojenih kolajnah, skupaj pa so jih slovenski judoisti na prvenstvih stare celine osvojili že 44.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike