901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 04.11.2022 17:15:58

V Bakuju za začetek tretje mesto Štangarjeve

Profimedia
Slovenska judoistka Maruša Štangar je na tekmi za grand slam v Bakuju osvojila tretje mesto v kategoriji do 48 kg.

Štangarjeva je bila prva od treh Slovenk, ki so nastopile v azerbajdžanski prestolnici, v soboto bo na tatamiju Andreja Leški (do 63 kg), v nedeljo pa še Metka Lobnik (do 78 kg).

V kategoriji do 48 kg je danes uspešno nastopila Maruša Štangar. V Bakuju je ni bilo med osmimi nosilkami, a je po zmagah nad domačinko Ramilo Alijevo in Portugalko Catarino Costo v odločilni tekmi za zmago v skupini C premagala še Španko Lauro Martinez Abelendo.

S tem se je uvrstila v boj za prva mesta, v polfinalu pa jo je premagala Italijanka Franceca Milani. V repasažu je nato slovenska judoistka ugnala Španko Mireio Lapurto Comas in si na ta način priborila tretje mesto. V finalu je slavila Francozinja Shirine Boukli, kot tretja ne svetovni lestvici najvišje postavljena nosilka v Bakuju, ki je premagala polfinalno zmagovalko nad Štangarjevio Milanijevo.

Andreja Leški je trenutno najvišje uvrščena slovenska predstavnica na lestvici Mednarodne judo zveze (IJF), v Bakuju pa bo skušala popraviti vtis s svetovnega prvenstva, ki ga je pred tremi tedni gostil uzbekistanski Taškent. Tam je svetovna podprvakinja iz lanske Budimpešte izgubila že ob prvem nastopu proti Portugalki Barbari Timo.

V nedeljo bo slovenske nastope zaokrožila še Metka Lobnik v kategoriji do 78 kg, ki v Baku prihaja po drugem mestu v avstralskem Perthu, kjer pa je bila konkurenca v njeni kategoriji precej osiromašena, tokrat pa je prijavljenih 18 tekmovalk.

Članki iz rubrike