profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 19.12.2022 12:57:02

Na Ptuju najbolj navdušil Kevin Dornik

Zmagovalec 41. Zlate rokavice na Ptuju je Kevin Dornik iz BK Intercom Celje.
arhiv BK Ring Ptuj, Črtomir Goznik
Sobotna 41. Zlata rokavica v boksu je najstarejše kontinuirano ptujsko športno tekmovanje, ki je tokrat v soj žarometov v ring privabilo številne mlade in perspektivne boksarje. Na strokovno komisijo je največji vtis naredil Celjan Kevin Dornik.

Za tekmovalce in obiskovalce so z zares vrhunsko prireditvijo v Areni Campus Sava na Ptuju poskrbeli organizatorji tradicionalnega dogodka Pučko Boxing Promotion, ki so tokrat nastopili s kar štirimi klubi (Intercom Celje, Ring Velenje, Jager gradnje Šentjur in Ring Ptuj). Zlati rokavici kot osrednjemu boksarskem dogajanju so tokrat drugič priključili tudi Zlato rokavico mladih, ki je lepa nadgradnja tradicionalnega športnega dogodka na Ptuju. V popoldanskem programu mladih je bilo enajst dvobojev. Iz kluba Ring iz Ptuja je zmagal Anej Jelen, izgubili so Jan Lenart, Maks Arnuš in Valentino Pavlič, neodločeno pa sta boksala Tine Jakomin in Gracie Hall.



V večernem programu je bilo na sporedu osem dvobojev, v katerih so nastopili boksarji iz BiH, Italije in Slovenije. Trije dvoboji so imeli ptujski pridih. V prvem se je Miha Hribovšek (BK Dejan Zavec Boxing) pomeril z Vitom Medveškom (BK Predator Ljubljana). Gledalci so lahko spremljali zelo izenačen dvoboj, v katerem je bil Hribovšek aktivnejši boksar in je tekmecu zadal več udarcev, a sodnike je bolj prepričal Medvešek, saj je zmagal z deljeno sodniško odločitvijo 2:1.



Druga ptujska boksarja sta bila Andi Gerdellaj in Lovro Čondič, ki ju je ob ringu spremljal njun trener Ivan Pučko mlajši. Gerdellaju je nasproti stal Petar Sredojević (BK Slavija Banja Luka), ki je bistveno manjši, a zelo hiter boksar. Andi je vnovič pokazal dobro tehnično znanje, saj je vsilil svoj ritem borbe, prav tako pa je nanizal bistveno več udarcev za čisto zmago. Čondič je boksal z Bojanom Zečevićem (BK Slavija Banja Luka) in se po treh letih tekmovalno vrnil v ring. Ves čas je narekoval ritem borbe, kar je ob številnih natančnih udarcih sodnike prepričalo, da so mu priznali gladko zmago.



Ob ptujskih predstavnikih so bili za gledalce najprivlačnejši dvoboji med borcema v težki kategoriji Sadmirjem Delićem in Djelonom Januzajem, ki ga je dobil prvi z 2:1, med Galom Patrikom Tojnkom in Valom Prosenjakom, ki ga je dobil prvi po prekinitvi v tretji rundi, ter med Kevinom Dornikom in Davidejem Germanom. Celjan Dornik je nekdanjemu italijanskemu državnemu prvaku zadal serijo raznolikih močnih udarcev za zmago s 3:0, s predstavo pa navdušil tudi strokovno komisijo, ki mu je nato podelila velik pokal za najboljšega boksarja 41. Zlate rokavice.



"Vesel sem zmage na Zlati rokavici, saj ima ta v slovenskem boksu velik pomen. S prikazanim v ringu sem zadovoljen, saj sem prvi dve rundi boksal odlično, tretjo pa solidno, in sem tako premagal dobrega nasprotnika iz Italije," je bil zadovoljen Kevin Dornik, ki se je po osvojenem prestižnem naslovu in velikem pokalu nekaj časa družil s svojimi navijači in prijatelji.



Medtem je glavni organizator 41. Zlate rokavice Sašo Pučko o dogodku povedal: »Vesel sem, da gre tradicija naprej in da je najstarejša ptujska športna prireditev odlično uspela. V ringu smo videli številne kakovostne dvoboje, kar je bila dobra promocija za slovenski boks.«

Gostja večera mlada Ukrajinka

V premoru pred glavnimi dvoboji večera je Sašo Pučko (Pučko Boxing) v ring povabil posebna gosta večera, Veroniko Nakota in njenega trenerja. Ukrajinka je mladinska evropska in svetovna prvakinja v kategoriji do 70 kilogramov. Pučko ji je simbolično podelil medaljo Zlate rokavice, medtem ko je boksarka vsem udeležencem zaželela veliko uspeha in vztrajnosti na njihovi boksarski poti.


Pučko Boxing Promotion Čestitke za uspešno izvedbo 41. Zlate rokavice na Ptuju. Bili smo priča res enkratnemu adventnemu boksarskemu večeru, ki je navdušil prisotne navijače. 



Rezultati 41. Zlate rokavice
Rinor Berisha (BK Intercom Celje) – Alex Vodušek (BK Slovenska Bistrica) 0:3
Aljaž Gajšek (BK Ring Velenje) – Nikolas Kefert (BK Portorož) 3:0
Miha Hribovšek (BK Dejan Zavec Boxing) – Vito Medvešek (BK Predator Ljubljana) 1:2
Sadmir Delić (BK Intercom Celje) – Djelon Januzaj (ŽBK Maribor) 2:1
Gal Patrik Tojnko (BK Intercom Celje) – Val Prosenjak (BK Slovenska Bistrica) 3:0
Andi Gerdellaj (BK Ring Ptuj) – Petar Sredojević (BK Slavija Banjaluka) 3:0
Lovro Čondič (BK Ring Ptuj) – Bojan Zečević (BK Slavija Banjaluka) 3:0
Kevin Dornik (BK Intercom Celje) – Davide German (BK Portorož) 3:0


 Dobitniki pokalov na ptujski 41. Zlati rokavici
– za najmlajšega zmagovalca: Alex Vodušek (BK Slovenska Bistrica)
– za najbolj borben par: Lovro Čondič (BK Ring Ptuj) – Bojan Zečević (BK Banjaluka)
– za najboljšega tehničnega boksarja: Andi Gerdellaj (BK Ring Ptuj)
– za najboljšega tujega boksarja: Davide German (BK Portorož)
– Zlata rokavica mladih: Gal Patrik Tojnko (BK Intercom Celje)
– Zlata rokavica 2022: Kevin Dornik (BK Intercom Celje)
Značke: boks, zlata-rokavica, ptuj

Članki iz rubrike