Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

fu
fu
0 30.09.2015 22:28:10

Več kot prepričljivo

Slovenski prvak Dobovec je na prvi tekmi v ligi prvakov dosegel tudi prvo zmago. Bolgarski prvaki iz Varne niso bili dorasel nasprotnik, odločilna tekma za Dobovec pa bo že jutri.

Trener Dobovca Zoran Tesko je kot prvo peterko na igrišče poslal pričakovano postavo z Alenom Mordejem v vratih in kapetanom Rokom Mordejem ter Urošem Krofličem, Matjažem Vojskom in Dragom Kuglerjem. Slovenski prvaki so bili v prvem delu igre prepričljivo boljši nasprotnik in gostje se lahko le vratarju Ivanovu in neučinkovitosti domačih zahvalijo, da rezultat po prvem delu ni bil višji v korist domačih.

Premoč na igrišču je v četrti minuti s prvim zadetkom Dobovca v ligi prvakov kronal reprezentant Rok Mordej, ki je izkoristil podajo Krofliča. Toda veselje domačih ni trajalo dolgo, saj so Bolgari z edinim strelom v okvir domačih vrat izid izenačili, zadel pa je Gruzijec v dresu Varne Vahtangi Jvarašvili. Pritisk domačih tudi po izenačenju ni pojenjal in streli na bolgarski gol so se kar vrstili, toda žoga ni hotela v mrežo. Res pa je, da so gostje igrali premalo agresivno, premalo blizu igralcev Dobovca, saj do pet minut pred koncem polčasa niso naredili niti enega prekrška (domači v tem času štiri).

Zasluženi drugi zadetek za domače je štiri minute pred koncem polčasa dosegel Kugler, spet na podajo Krofliča, manj kot minuto kasneje pa je Dimov poslal žogo v lastno mrežo in domači so imeli že lepo prednost dveh zadetkov. V prvem polčasu je imel gostujoči vratar sedem obramb, Alen Mordej pa sploh nobene, saj so gostje enkrat zadeli vratnico, še dva strela pa sta šla mimo vrat (domači so na gol Varne streljali 17-krat).


Drugi polčas so gostje začeli veliko bolj agresivno, saj so uvideli, da drugače ne bo šlo. Domači so se na začetku malce zmedli in so potrebovali kar nekaj časa, da so se navadili na agresivnejši slog gostov, a so medtem prejeli zadetek, ko je v 24. minuti zadel Nestorov. Varovanci trenerja Teska pa so potem pokazali, da so psihično izjemno trdni in samozavestni, ter nadaljevali igro, ki so je vajeni. Nič niso hoteli, ampak so potrpežljivo čakali na napake nasprotnika. In so jih tudi dočakali. V drugem polčasu še štirikrat, zadeli pa so Marot, Vojsk ter še po enkrat Kugler in Rok Mordej. Slednji je tako dosegel prvi in zadnji zadetek na tekmi.

Slovenski prvaki so torej z odliko opravili prvo nalogo v ligi prvakov, niso pa imeli veliko časa za proslavljanje, saj jih že jutri čaka morda že odločilna tekma za napredovanje. Njihov nasprotnik bo prvak BiH Sarajevo, ki je na prvi tekmi v Podčetrtku izgubil proti favorizirani Benfici z 2:8.

V primeru zmage nad Sarajevom bi se Dobovec že uvrstil med najboljših 16 v Evropi, drugače pa bo odločala zadnja tekma proti Portugalcem. Glede na to, kar so pokazali proti Varni, se zdi, da je Dobovec dovolj zrela ekipa, da lahko uresniči to, kar so si pred turnirjem v Podčetrtku tudi zadali.

Dobovec Varna 7:2 (3:1) 

Podčetrtek – športna dvorana. 300 gledalcev. Sodniki: Sebastian Stawicki (Pol), Ramil Namazov (Aze), Franco Cachia (Mlt). 
Strelci: 1:0 R. Mordej (4), 1:1 Jvarašvili (6), 2:1 Kugler (16), 3:1 Dimov (17-ag), 3:2 Nestorov (24), 4:2 Marot (29), 5:2 Vojsk (31), 6:2 Kugler (32), 7:2 R. Mordej (40). 
DOBOVEC: A. Mordej, R. Mordej, Kroflič, Vojsk, Kugler; Peček, Janeš, Repinc, Lojen, Cesarec, Marot, Stres, Vrabel, Kordiš; trener: Tesko. 
VARNA: Ivanov, Dimov, Pantev, Petev, Jvarašvili; Hadžijev, Dimitrov, Gerenski, Cvetanov, Stepić, Nestorov, Popčev, Montes; trener: Pantev. 
Aku. prekrški, 1. pol: Dobovec 4, Varna 3; 2. pol: Dobovec 0, Varna 3. 
Rumeni kartoni: Ivanov (26), Dimov (34). 
Značke: futsal, liga-prvakov

Članki iz rubrike