Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jz
jz
0 12.11.2016 09:16:07

Alen Fetić: Upam, da Ricardinho ne bo naspan

Član slovenske reprezentance, igralec slovenskega prvaka iz Maribora, ki se bo v ligi prvakov kmalu pomeril z najboljšim klubom na svetu, v katerem igra tudi portugalski čarovnik futsala Ricardinho. Alen si dovoli sanjati in upa, da vijoličasti lahko pripravijo senzacijo.

Na klubski sceni ste okusili domače prvenstvo in tudi tujino. Zdaj ste drugo sezono v Mariboru. Ste Ljubljančan, zakaj ne igrate v Ljubljani? Ker ni kluba.

Res sem igral tudi v tujini, petkrat v ligi prvakov, odigral celo kopico težkih tekem. Res pa je žalostno, da Ljubljana kot glavno mesto nima enega kluba v futsal ligi. Pet Ljubljančanov igra v Mariboru, kjer pa so nas res lepo sprejeli. Res vsem hvala za to. V tem trenutku je naš klub Maribor in zdaj v športnem smislu dajemo vse od sebe za mariborski dres. Res pa ne morem verjeti, da Ljubljana, ki ima toliko ekip v različnih športih, ne more imeti ene ekipe v futsalu. Mislim, da to ne bi bil strašen finančni zalogaj, saj bi bilo za prvo ligo dovolj 30.000 evrov, za boj za naslov prvaka pa okoli 80.000 evrov. V svetu je veliko nogometnih ekip, ki imajo tudi svoje ekipe v futsalu. Kot na primer Barcelona, Benfica, Sporting ... V Mariboru je že neka zgodba, neka povezava med NK Maribor in našim futsal klubom – imamo enake drese in nekako nas povezujejo z Mariborom. To je dobro, zelo dobro. Zakaj nečesa podobnega ne bi naredila še Olimpija? Mislim, da to za takšen klub, kot je Olimpija, ne bi smela biti prevelika težava. Veliko je igralcev, ki bi radi igrali doma, v Ljubljani. Morda pa bo predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki pozna nogomet, kaj spremenil. Morda pa se bo obrnilo na bolje. Za futsal v Sloveniji bi bilo odlično, če bi imela Olimpija svojo ekipo v prvi ligi, tudi zaradi navijačev. Lani v finalu državnega prvenstva so za nas navijale tudi Viole in ni bilo nobenega incidenta. Vrhunski so bili, tudi v ligi prvakov, in še bodo.

V Maribor prihaja liga prvakov, tudi španski prvak Inter Movistar z morda najboljšim igralcem futsala na svetu, Portugalcem Ricardinhem.

Moje mnenje je, da je Inter najboljša ekipa na svetu, ki ima tudi najboljšega igralca na svetu. Za nas bo ta turnir nagrada za vse, kar smo naredili v prejšnji in tudi v tej sezoni. Vsekakor bo tekma s Španci velik spektakel, s katerim bi se lahko primerjala samo še tista tekma med Litijo in Barcelono.

Ricardinho? Tudi jaz bi mu dal vzdevek čarovnik. Zna čarati z žogo, ki jo obvlada do popolnosti. Poleg tega pa še vodi igro ekipe, v kateri igra. On na igrišču odloča, kako in kaj. Pri njem res ne najdem nobene vzeli. Res je izjemen igralec, in če bi hotel imeti znanje katerega od igralcev futsala, bi zagotovo želel igrati tako kot on.

Ga je mogoče zaustaviti?

Lahko! Na igrišču je vedno ekipa in tako je mogoče vse. Je pa res, da če ustaviš njega, bo on razigral druge. To je njegova izjemna kvaliteta. Igor Osredkar je na EP v Beogradu pokazal, da se ga da ustaviti, ampak smo vseeno izgubili, ker je delil žoge drugim v ekipi. Težko ga je pokriti, toda mogoče je. Upamo na njegov slab dan, da se ne bo naspal ali nekaj podobnega. Dobro pa bo to, da bomo igrali proti najboljšemu na svetu, saj bomo tako videli, koliko veljamo.


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI IZDAJI TISKANE EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike