nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 06.12.2016 22:03:05

Italijani v Tolminu boljši od Slovenije

nzs
Slovenska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih preizkušenj z Italijani. V Tolminu so bili pred 750 gledalci boljši zahodni sosedi, »povratni obračun« z evropskimi prvaki iz leta 2014 bo v sredo ob 19. uri v športni dvorani Police v Ajdovščini.

Izbrana vrsta Slovenije je v Tolminu odigrala že svojo 230. tekmo in doživela poraz, s 4:1 (0:0) so bili boljši Italijani. Gostitelji, ki so se predstavili brez Gašperja Vrhovca (težave s kolenom) so se predstavili v dokaj obetavni podobi. V večjem delu so bili enakovreden nasprotnik, toda odlični zahodni sosedi so izkoristili prav vsako napako izbrancev selektorja Andrej Dobovičnik, ki je dvoboj začel v postavi Damir Puškar, Igor Osredkar, Alen Fetić, Kristjan Čujec, Matej Fideršek.

Po enakovrednem prvem delu se je dogajanje razživelo v nadaljevanju, v zgolj osmih minutah sta se mreži zatresli kar petkrat. Slovenija je povedla v 24. minuti, ko se je 28. gola v dresu z državnim grbom veselil Alen Ferić, ki je izvrstno zadel iz obrata. Nato so pobudo prevzeli gostje in poskrbeli za preobrat, v slovenski obrambi je zmanjkalo nekaj zbranosti. V končnici je selektor Andrej Dobovičnik skušal tudi z vratarjem igralcem v polju svojo zasedbo vrniti med žive, toda znova so se veselili Italijani, ki so zabili za končnih 1:4.

"Bila je prijateljska tekma, a smo si kljub temu zastavili visok cilj. Hoteli smo igrati z njimi, v dobršni meri nam je to tudi uspelo. Toda dobili smo dva poceni gola, dejanska razlika je manjša, kot kaže končni izid," je o dogajanju na parketu dejal selektor Andrej Dobovičnik, njegov izbranec Nejc Hozjan je pristavil: "Malce smo razočarani. Naboj je bil velik, igrali smo proti sosedom. Glede na igro, ki smo jo prikazali, je rezultat previsok. Italijani so izkoristili vsako našo napako."

Članki iz rubrike