900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 30.12.2016 11:18:43

SMS podkupovanje hrvaškega sodnika (foto)

Hrvaško pretresa SMS afera, v kateri je razvidno, kako sodnik za pristransko sojenje zahteva plačilo.

Zgodilo se je na tradicionalnem božičnem turniju v Metkoviću, kjer je eden od sodnikov, Matko Majić, zahteval plačilo za pristransko sojenje v polfinalu, kar je z razkritjem SMS sporočil odkril Dubrovački dnevnik

Majić je sicer sodnik pod okriljem Hrvaške nogometne zveze, ki je bil nekoč tudi delegat. Pred polfinalom je poslal nekaj SMS sporočil vodji Taj Mahala, v katerem je zahteval plačilo za pristransko sojenje.


"Zvečer pridem nadte z drsečim startom" je začel SMS pogovor Majić. "Kdo sodi?" je vprašal vodja Taj Mahala. "Kdo bi lahko tebi sodil? Izberi, jaz in Tomac. Kaj bomo 50:50?" je zapisal Majić. "Dobro", je bil kratek odgovor sogovornika. "Vprašaj šefe, če bomo dobili kakšno nagrado, če se uvrstite v finale, mi pa vam pri tem malo pomagamo?" je nadaljeval Majić. "Ti samo sodi 50:50, pa bomo videli, kaj bo." ni želel igrati te igrice predstavnik Taj Mahala.

In ko je Majić videl, da pri enem klubu ne bo dosegel nič, je poskusil pri nasprotniku. Tokrat je bil bolj konkreten. Zahteval je 50 evrov predujma in dve pici, po koncu tekme pa še 300 evrov. Z dodatkom, da se bodo dogovorili tudi za finale. 

Pri Dubrovačkem dnevniku so želeli pojasnilo Majića za svoje prestopke, sodnik pa je samo dejal "to delajo vsi, pišite o njih". Nato je nadaljeval: "Mogoče mislite, da sem kriminalec, toda nisem, to vedo vsi. Priznam, da sem to napisal, vsakdo greši, toda nikdar nisem vzel niti kune, ker pošteno sodim že celo svoje življenje. Nimam nič, ne znam krasti, ampak znam narediti napako. Vsakdo dela napake. Nikogar nisem oškodoval. Med tekmo je bilo vse okej, razen, da sem izključil predstavnika 'Pizza šopa', visokega obritega moškega, ki je vrgel plastenko na teren. Za tem me je tudi pljunil. Vem, da sem naredil napako in zdaj je ne morem več popraviti. Opravičujem se javnosti." 

Značke: sodnik, podkupnina

Članki iz rubrike