Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 10.02.2017 22:56:29

Mariborčani so se morali za 14. zmago precej potruditi

Drago Wernig - TAKA
Futsalisti so odigrali 15. krog državne lige. Vodilni Proen Maribor je prišel do 14. zmage, derbi v Kobaridu se je končal brez zmagovalca, Dobovec je napolnil mrežo Benedikta, Bronxi pa Tomaža. Sevnica je suvereno opravila s Puntarjem.

Tomaž Šic Bar ostaja na zadnjem mestu, čeprav je nudil dober odpor gostom s Škofij, ki pa so imeli v svoji vrsti razigranega Slavena Radiškoviča, ki je tokrat dosegel pet golov, v zadnjih dveh tekmah devet. Vse skupaj pa je bilo dovolj, da se je Radiškovič zavihtel na vrh lestvice strelcev. Tomaž Šic Bar je vodil še 2:1, potem pa so gostje tlakovali pot k zmagi s serijo 0:5.

Prepričljivo zmago s 5:1 je zabeležila tudi Sevnica, ki je bila še drugič v tej sezoni boljša od Puntarja. Tolminci so prišli v goste ohrabreni po zmagi proti Beneditku, a Sevnica doma točk ni dala. Po dva gola sta prispevala Mihael Grigič in Jan Nečemer.

Trener Dobovca Andrej Dobovičnik se je po zadnjih prvenstvenih krogih pritoževal zavoljo realizacije. Tokrat razloga za pripombe ni - kozli so proti Pivovarni Kozel dosegli deset golov, med strelce se je vpisalo pet različnih igralcev, štirikrat je bil uspešen Aleš Vrabel.


Oplast in Litija sta si razdelila izkupiček. Po eni strani je to za zdesetkani Oplast uspeh, saj so igrali brez Anžeta Široka, Jake Sovdata in Gregorja Kosa. Na pomoč je prišel Jani Ručna in zabil v 25. minuti za 3:2. Domačini so vodstvo držali do 40. minute, ko je z 10-metrovke točko Litijani priboril nekdanji član Oplasta Borut Ručna. V domači vrsti se je z dvema goloma izkazal Tine Kravanja.

Državni prvak Proen Maribor je imel precej dela, da je strl odpor novinca v 1. SFL. Zavas Siliko se je celo tekmo vračal v igro - nazadnje v 39. minuti, ko je Elvis Behrić zabil svoj 8. zadetek v sezoni. Podobno kot pred dvema dnevoma so prvaki spet pokazali svojo premoč, strnili vrste in v minuti prišli do zmage - že 14. v tej sezoni.

Izidi 15. kroga: Tomaž Šic Bar - Bronx Škofije 4:7 (2:2), Sevnica - Puntar 5:1 (3:0), Proen Maribor - Zavas Siliko 6:4 (3:2), Dobovec Pivovarna Kozel - Benedikt 10:2 (3:0), Oplast Kobarid - Litija 3:3 (2:2)

Članki iz rubrike