Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

(psno)
(psno)
0 13.06.2023 11:01:44

Nova 6 okronana za prvaka na Vrhniki

Zmagovalci turnirja na Vrhniki – ekipa Nova 6
SILIKO
V petek, 2. junija, in v soboto, 3., je Športni park Vrhnika gostil osupljiv dvodnevni, že 18. po vrsti, Siliko futsal turnir. Ekipa organizatorjev je znova poskrbela za brezhibno izvedbo dogodka, ki je privabil več kot tisoč strastnih ljubiteljev futsala.

Zanimanje za letošnji turnir je bilo izjemno in obetal se nam je pravi spektakel. Tokrat tudi z ekipami iz tujine. Štiriindvajset ekip iz Slovenije in okolice je bilo pripravljenih pokazati svoje najboljše igralne sposobnosti. Razdeljena v osem skupin s po tremi ekipami so se moštva pomerila med sabo, da bi se uvrstila v osmino finala. Vzdušje na igrišču je bilo napeto, igralci pa so se borili z vso močjo in strastjo za vsako žogo.

Med tekmovalnimi premori so se lahko obiskovalci okrepčali s pijačo, saj je uigrana ekipa za "šankom" skrbela, da nihče ni ostal žejen. Etno gostilna Gurman je poskrbela za vrhunsko kulinariko z žara in tako so vonjave sočnih mesnih dobrot vabljivo zapolnjevale zrak športnega parka. Gledalci so uživali v okusnih prigrizkih, ki so jim dali dodatno energijo za navijanje.

Na prizorišču je bilo letos poskrbljeno tudi za masažo igralcev in obiskovalcev, ki so se lahko sprostili ob igrišču oziroma se pripravili za nadaljnje boje.

V osmini finala 18. Siliko futsal turnirja je postalo še bolj napeto, kajti šlo je na izpadanje, s tem pa tudi izgubljeno možnost po delu 3000 evrov vrednega denarnega sklada. Tekme so bile izjemno napete in polne preobratov, kar je poskrbelo za izjemno vzdušje tako na igrišču kot ob njem.

Četrtfinale, od tod dalje so lahko turnir spremljali tudi tisti, ki niso bili na Vrhniki, je prineslo še več razburjenja in napetosti. Ekipa Šport design AE je z odlično igro premagala Selecao Špital s 3:0, medtem ko je ekipa Silikovih igralcev Ambrož Team premagala mlado ekipo Tajl s 4:1. Gradbeništvo Šarić se je uvrstilo v polfinale z 2:0 proti ekipi Avto Ar-Ta. V izjemno izenačenem dvoboju je ekipa Nova 6 premagala neumorno ekipo Hi Cars z rezultatom 3:2.

Polfinale je postregel z izjemnimi dvoboji. Ekipa Ambrož Team (Berzelak, Ciuha, Vesel, Đurić, Suban, Mohorić, Janež in Bjelčević – vsi Siliko) je z impresivno predstavo gladko premagala Šport design AE (Andolšek, Škulj, Strnad, Babnik, Pustovnik, Ilić, Grm in Novak – FK Dobrepolje) s 4:0, medtem ko je ekipa Nova 6 (Đeković, Jandrić, Šarković, Kovačević, Totošković, Muratagić, Fetić in Petrović) zmagala proti Gradbeništvu Šarić (Pirnat, Cimerman, Mladenović, Debeljak, Marolt, Trontelj, Škerlj, Brkić in Berdajs) z rezultatom 2:0.

Za tretje mesto je bila po loteriji šestmetrovk ekipa Gradbeništvo Šarić srečnejša in je premagala ekipo Sport design AE Andolšek.

V velikem finalu sta se pomerili ekipi Ambrož Team in Nova 6. Boj za naslov prvaka je bil izjemno napet, s številnimi akcijami na obeh straneh igrišča. Na koncu pa se je ekipa Nova 6 izkazala s svojo izkušenostjo, uigranostjo in ponovno osvojila naslov prvaka 18. Siliko futsal turnirja. S sijajno kombinatoriko, natančnimi streli in odlično taktično postavitvijo so si prislužili zasluženo zmago in nagrado v višini 1600 evrov.

Poleg ekipnih nagrad so bili razglašeni tudi najboljši posamezniki turnirja. Marko Đeković, ki je s svojimi neverjetnimi obrambami navduševal gledalce, je bil razglašen za najboljšega vratarja. Alen Fetić je bil okronan kot najboljši strelec turnirja. Naziv najboljšega igralca turnirja, MVP-ja, je prejel Max Vesel, ki je s svojim obvladovanjem žoge, prodori in preigravanji predstavljal največjo nevarnost vsaki ekipi.

Podeljena je bila tudi nagrada za najbolj »fair« ekipo, ki jo je prejela najmlajša ekipa Tajl, ki so jo sestavljali tudi nekateri igralci Slovenske futsal reprezentance do 19 let in se je uvrstila na evropsko prvenstvo septembra v Poreču (Frank, Kos, Čop ...).

Na koncu se organizatorji iskreno zahvaljujejo vsem podpornikom, sponzorjem ter vsem, ki so pripomogli k izvedbi tega vrhunskega turnirja. Brez vaše podpore in prispevka ne bi bilo mogoče ustvariti tako izjemnega dogodka. Hvala vsem za trud in strast ter upamo, da se naslednje leto znova združimo in ustvarimo nepozaben futsal spektakel. 

Galerija

Članki iz rubrike