Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

gv
gv
0 26.08.2015 11:00:25

Vuelta: Padlemu kolesarju ukradli Garmina, kolesa jim ni uspelo

Včerajšnja četrta etapa dirke Po Španiji je bila ena bolj predvidljivih. Razlog za to je bila trasa, ki je bila v večjem delu ravninska. Toda to ne pomeni, da do zanimivih trenutkov ni prišlo. Prej nasprotno.

Na najdaljši etapi letošnje Vuelte so se kolesarji 33 kilometrov pred ciljem zapletli v množični padec, na srečo pa ni bil nihče poškodovan. Še najbolj si bo padec zapomnil Ben King, ki vozi za ameriško ekipo Cannondale-Garmin.

Američan je ob padcu staknil nekaj prask, toda na to je kaj hitro pozabil. Ko se je pobral in se želel vsesti nazaj na kolo je namreč opazil, da je ostal brez nepogrešljivega dodatka. Na njegovem kolesu je izginila naprava Garmin, katera beleži hitrost, kilometre, srčni utrip in še nešteto ostalih podrobnosti.



Toda to sploh še ni bilo vse. Nekaj povsem nepredstavljivega je doživel med iskanjem naprave, takrat se je namreč na njegovo kolo usedel gledalec malce močnejše postave, brez majice in s cigaretom v ustih. Mož je precej presenetil tudi kolesarja, slednji pa je po dirki dejal: "Nisem ravno prepričan. Ali mi je hotel pomagati ali odpeljati kolo, medtem ko sem med ljudmi iskal ukradenega Garmina. Kakšna gneča!"

Na koncu je ostal brez naprave, zaradi česar pa se prav gotovo ne bo preveč tolkel po glavi. Garmin je namreč poleg Cannondala drugi glavni sponzor njegove ekipe, bo pa zato ostal brez pomembnih statističnih podatkov četrte etape.

Članki iz rubrike