sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 27.09.2015 08:30:47

Mezgec, Božič in Kump se novih sredin ne bojijo

vszi
Od šesterice članskih slovenskih kolesarjev, ki so na svetovnem prvenstvu v Richmondu, bodo Luka Mezgec, Borut Božič in Marko Kump v novi sezoni dirkali v novih ekipah, Grega Bole se še dogovarja, Kristijan Koren in Luka Pibernik pa sta pogodbi podaljšala.

Prvi od slovenske trojice, ki je razkril, kje bo dirkal v sezoni 2016, je bil Mezgec, ki je podpisal za Orico GreenEdge za dve leti.

"Če ne bi bil zadovoljen, ne bi podpisal. Bom videl prihodnje leto, ko bom dobil program, kako računajo name. Mislim, da bom dobil vsaj toliko priložnosti kot v Giantu. Za to me ne skrbi. Dvojec Michael Matthews - Caleb Ewan je podoben dvojcu John Degenkolb - Marcel Kittel. Na koncu Gira mi je športni direktor Orice Matt White rekel, da bom dobil take priložnosti kot do zdaj. Gledajo na formo kolesarja. V Giantu smo vedno šli na Degenkolba ali Kittla," je pojasnil novi "Avstralec".

Božič po štirih letih zapušča Astano, seli se v francoski Cofidis, ki sicer ni ekipa svetovne serije. Idrijčana si je ob sebi zaželel francoski sprinterski zvezdnik Nacer Bouhanni.


"Zelo sem zadovoljen, ker sem se dogovoril že pred časom. To je nova izkušnja. Nacer me je hotel ob sebi, zgleda, da sem ga s svojimi nastopi prepričal. Letos sem veliko delal z Andreo Guardinijem, malo sem zapostavil svoje ambicije. Nisem več mlad kolesar. Znam se prilagoditi, Nacerja sem s tem prepričal. Cofidis ni ekipa iz svetovne serije, za takšnega tipa kolesarja, kot sem jaz, pa je super ekipa," pravi Božič.

Po enem letu vnovičnega dirkanja za Adrio Mobil se v svetovno serijo vrača Kump. Za sezoni 2016 in 2017 je podpisal za Lampre, kjer je povečal slovensko kolonijo; za Italijane dirkajo še Jan Polanc, Pibernik in Matej Mohorič, ki je podpisal pred nekaj dnevi.

"Po temeljitem premisleku sem prišel do tega, da bi mi ekipa, kot je Lampre, morala ustrezati. Več bom vedel, ko se bomo usedli in se pogovorili o prihodnji sezoni, zaenkrat pa imam dober občutek. Z veseljem pričakujem sezono. Do zdaj se še ni zgodilo, da bi bilo toliko Slovencev v tuji ekipi, za same kolesarje pa je tudi lažje, ker se lažje vključiš s pomočjo nekoga, ki ga poznaš. S temi fanti se dobro razumem. To je bil eden od razlogov za odločitev," je dejal Kump, ki je s tem razveselil tudi Pibernika: "Več nas je, lažje je. Upam, da si bomo lahko na ta način pomagali, naredili kakšen rezultat več. Lažje bo tudi zaradi časa po dirki."

Kje bo v prihodnje dirkal Bole, še ni jasno. Nobena skrivnost ni, da si želi zapustiti poljski CCC, vendar na mizi nima še ničesar. "Zaenkrat še nisem podpisal pogodbe z nobeno ekipo. Potekajo pogovori, nič pa ni stoodstotnega. Zaenkrat nimam ničesar. Iščem še pravo ekipo," pa pravi Bole.

Članki iz rubrike