pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

sta
sta
0 02.10.2015 19:46:19

Po Mezgecu še Kittel

Reuters
Po Luki Mezgecu Giant-Alpecin zapušča še prvi zvezdnik Marcel Kittel.

Nemški kolesarski zvezdnik Marcel Kittel po koncu letošnje sezone zapušča ekipo Giant-Alpecin, kjer je dirkal skupaj s Slovencem Luko Mezgecem. Kittel še ni razkril imena nove ekipe, bo pa skoraj zagotovo okrepil Etixx-QuickStep, ki ga zapušča Britanec Mark Cavendish.

Giant-Alpecin bo tako ob koncu letošnje sezone ostal brez dveh sprinterjev. Kittel je novico danes potrdil na družbenem omrežju Facebook, Mezgec je že med dirko po Španiji postal član ekipe Orica GreenEdge. S tem ko je Etixx zapustil Cavendish, v prihodnji sezoni bo dirkal za MTN-Qhubeko, pa je nastal prostor za Kittela.


Za Kittelom je slaba sezona. Boril se je z boleznijo, ki ga je oddaljila od bojev za zmage, sodu pa naj bi dno izbilo nezaupanje v njegovo pripravljenost, zaradi česar je ostal brez nastopa na letošnji dirki po Franciji. Novice pri Giant-Alpecinu še niso potrdili, nemški sprinter pa jo je potrdil na Facebooku.

"Spoznal sem, da se je Giant-Alpecin spremenil in gre v novo smer. Usmeritev na dirkanje za generalno razvrstitev prinaša novo sestavo ekipe. Nismo se mogli sporazumeti glede ciljev. Zato sem se odločil, da zamenjam ekipo," je med drugim zapisal 27-letnik, ki je letos zmagal le enkrat - dobil je etapo na dirko po Poljski.

"Kam gre moja pot, bova moja nova ekipa in jaz razkrila kmalu," je zaključil zapis zmagovalec osmih etap na francoski pentlji.

Članki iz rubrike