evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 13.11.2015 14:29:41

Lampre, Cannondale in Katjuša še brez licence svetovne serije

Nikola Miljković
Mednarodna kolesarska zveza je razkrila del ekip, ki bodo v sezoni 2016 dirkale z licencami svetovne in kontinentalne serije.

Med prvimi je 11 moštev, med drugimi 17, med tistimi z licenco za svetovno serijo sta že Orica GreenEdge in LottoNL-Jumbo, kjer bosta dirkala Luka Mezgec in Primož Roglič.

Enajst ekip - AG2R, Astana, BMC, FDJ, IAM Cycling, Movistar, Orica GreenEdge, Giant Alpecin, LottoNL-Jumbo, Sky in Trek - je že imelo licenco za sezono 2016, še sedem ekip, ki je dokumentacijo oddalo na novo, se za svetovno serijo poteguje, potrditi jih mora licenčna komisija. Uci je licenco potrdila tudi Astani, ki je v letošnji sezoni zaradi dopinških prekrškov ogrozila svoj status.


OBRAVNAVE ŠE V NOVEMBRU IN DECEMBRU
Med 17 ekipami s kontinentalno licenco so Cofidis Boruta Božiča in UnitedHealthcare Janeza Brajkoviča, brez nje je ostal poljski CCC Sprandi Polkowice, kjer je letos vozil Grega Bole, ki pa ga v prihodnjem letu tam ne bo več - najverjetneje bo okrepil Nippo-Vini Fantini, ki je dobil kontinentalno licenco.

Licenčna komisija bo preostale ekipe obravnavala v novembru in decembru. Med njimi na odločitev čakajo še Lampre-Merida, kjer bodo v 2016 kolesarili Jan Polanc, Luka Pibernik, Matej Mohorič in Marko Kump, Cannondale-Garmin Kristijana Korena in Katjuša najboljšega Slovenca Simona Špilaka.

Članki iz rubrike