nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 06.02.2016 14:23:57

Kittel najhitrejši, Polanc 19.

Marcel Kittel
Reuters
Nemški kolesar Marcel Kittel je zmagovalec dirke po Dubaju, potem ko si je na današnji četrti, zadnji etapi prisprintal etapno zmago.

Na vrhu je tako zamenjal dosedanjega vodilnega Italijana Giacoma Nizzola, ki je bil danes šele šesti. Edini slovenski predstavnik Jan Polanc (Lampre) je dirko končal na 19. mestu.

Nemec, ki je član ekipe Etixx-QuickStep in je dobil tudi prvo etapo dirke, je v ciljnem sprintu današnje preizkušnje prehitel Italijana Elio Vivianija, ki je bil drugi na 132 kilometrov dolgi etapi. Ta se je končala pod najvišjo zgradbo na svetu, stolpnico Burj Khalifa.

Lanski zmagovalec Britanec Mark Cavendish je bil na današnji zadnji etapi tretji, a je bil v skupnem seštevku s precej zaostanka brez možnosti za skupno zmago. Polanc je za zmagovalcem zaostal 50 sekund, na današnji etapi pa je bil v času zmagovalca 37.

"Res sem zelo, zelo vesel. Sanjal sem o tem že včeraj in resnično sem si želel zmage. Ekipa je delovala odlično, ko pogledam druge, so startali malo prehitro, mi pa smo ostali mirni in se odločili za napad v pravem trenutku. Res je lepo zmagati prvič v novi ekipi Etixxa. Zdaj sem precej bolj samozavesten kot pred letom dni. Odlično sem se tukaj v Dubaju počutil že ob prihodu, zdajšnja zmaga pa je krasen začetek nove sezone," je po zmagi povedal Kittel.

Članki iz rubrike