Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.02.2016 16:45:31

Katjuša bo vendarle lahko nastopala

arhiv Ekipe
Ruska kolesarska ekipa Katjuša, član katere je najboljši Slovenec Simon Špilak, je bila tik pred prepovedjo nastopanja na nekaj naslednjih dirkah zaradi dveh članov, ki sta padla na dopinškem testu v zadnjih 12 mesecih, toda neodvisna disciplinska komisija Mednarodne kolesarske zveze je Rusom pogledala skozi prste in jih ni kaznovala.

Disciplinska komisija Ucija bi Katjuši po pravilih lahko izrekla kazen prepovedi nastopanja med 15 in 45 dnevi, saj sta dva kolesarja - Luca Paolini in Eduard Vorganov - padla na dopinškem testu v zadnjem letu dni. Katjuša bi tako lahko ostala brez nastopov na dirkah po Omanu, Andaluziji, Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Bruselj-Kuurne, Pariz-Nica, od Tirenskega do Jadranskega morja ter še nekaterih.


Toda komisija je Katjuši pogledala skozi prste. Primer Italijana Luce Paolinija, ki je na na dopinškem testu padel med lansko dirko po Franciji, je označila za rekreativno jemanje prepovedanega poživila - kokaina. Paolini naj s tem ne bi vplival na svoje telesne sposobnosti, zato je komisija odločila, da ni smiselno kaznovati ekipe, odločitev komisije povzema kolesarski portal cyclingnews.com.

Zadnji Katjušin kolesar Vorganov se je na seznamu začasno suspendiranih znašel v petek, jemal naj bi meldonium, vzorec so mu odvzeli 14. januarja 2016. Uci primer še preiskuje.

Značke: katjuša, špilak

Članki iz rubrike