bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 26.03.2016 18:48:42

Slovenski kanuisti prednjačili v Solkanu

Benjamin Savšek (fotografija je arhivska).
Arsen Perić
V Solkanu je ta konec tedna potekala mednarodna tekma za točke ICF, kjer so Slovenci izkazali.

V kanuju je bil najhitrejši Benjamin Savšek, drugi je bil Luka Božič, tretji Anže Berčič, četrti pa Jure Lenarčič. Med dvojci sta zmagala Luka Božič in Sašo Taljat, Peter Kauzer je bil med kajakaši drugi, Urša Kragelj pa tretja med kajakašicami.

Čeprav je Benjamin Savšek pred nastopom v Solkanu zatrjeval, da nima nobenih pričakovanj, saj je v zadnjih dneh zaradi bolezni izpustil nekaj treningov, na progi pomanjkanja treninga ni bilo moč opaziti. V cilj je namreč priveslal s prednostjo dobre sekunde in pol ter si zagotovil prvo zmago v letošnji sezoni.

"To je zelo dober občutek. Že v kvalifikacijah sem bil presenečen, da mi je šlo dobro, ker me je prejšnji teden pestil prehlad. Ta teden sem v Solkanu opravil le dva treninga, tako da sem bil po kvalifikacijah zadovoljen. Danes mi je v polfinalu čoln lepo tekel, zato sem si rekel, da moram iztisniti vse še v finalu. Tudi tukaj se je izšlo. Zadovoljen sem s tekmo in letošnjim začetkom. Upam, da se bom v teh treh tednih pred izbirnimi tekmami dobro regeneriral, da bodo tudi takrat takšni občutki, kot so bili tu," je povedal Savšek.


Luka Božič in Sašo Taljat na Soči nista imela prave konkurence in suvereno opravila z mladimi tujimi posadkami, ki so tekmovanje v Solkanu izkoristile za pripravo na avgustovsko evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane. Tega bo gostil solkanski kajakaški center.

Do drugega mesta je prišel Peter Kauzer, ki je moral tokrat premoč priznati mlademu avstrijskemu tekmovalcu Felixu Oschmautzu. Tretje mesto je zasedel Jure Meglič, ki zastopa Azerbajdžan. V finalu sta nastopila še dva Slovenca. Martin Albreht je bil osmi, Martin Srabotnik pa deveti.

V konkurenci kajakašic je bila Urša Kragelj najboljša tako v kvalifikacijah kot polfinalu, v odločilni vožnji pa sta jo za las prehiteli dve Avstrijki. Zmagala je Nina Weratsching, tik za njo je bila njena rojakinja Corinna Kuhnle, Urša Kragelj pa je bila tretja z manj kot sekundo zaostanka za zmagovalko. Poleg Kragljeve so slovenske barve v finalu zastopale še tri kajakašice. Ajda Novak je zasedla peto mesto, Eva Terčelj je bila sedma, Neža Vrevc pa osma.

Med kanuistkami je bila Nina Bizjak deveta, Alja Kozorog pa deseta. Zmagala je Čehinja Jana Matulkova pred Španko Miren Lazkano in Slovakinjo Sono Stanovsko.

Značke: kajak-kanu, solkan

Članki iz rubrike