pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 22.05.2016 08:50:16

Brajkovič v času zmagovalca

vszi
Francoz Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step) je tudi po sedmi etapi kolesarske dirke po Kaliforniji ohranil rumeno majico vodilnega.

Etapo, dolgo 146,5 kilometra s startom in ciljem v Santa Rosi, je dobil kolesar Katjuše Norvežan Alexander Kristoff, drugi je bil Slovak Peter Sagan (Tinkoff), Nizozemec Danny van Poppel (Sky) je bil tretji. Edini Slovenec na kalifornijski pentlji Janez Brajkovič (UnitedHealthcare) je etapo, ta je kolesarje vodila po slikovitem vinorodnem območju doline Sonoma, končal v skupini 40 kolesarjev, ki so jim priznali isti čas kot zmagovalcu.


Brajkovič je bil 19., v skupnem seštevku pa je 21., z zaostankom šestih minut in 41 sekund za vodilnim. Triindvajsetletni Alaphilippe je etapo končal v glavnini na 14. mestu ter je pred krstno kupno zmago na dirki po Kaliforniji, potem ko je lani kalifornijski krog končal na drugem mestu skupno. Lani mu je skupno zmago speljal Sagan, ki je v Los Angelesu v sprintu glavnine zasedel tretje mesto, po zaslugi bonifikacijskih sekund pa je v skupnem seštevku prehitel Alaphilippa, ki je na koncu skupno zmago izgubil zaradi treh sekunde. Sagan je tokrat pred zadnjo etapo skupno 37. z zaostankom 22 minut in 27 sekund za vodilnim Francozom.

Do konca dirke je le še osma nedeljska etapa, ki se bo začela in končala v Sacramentu (136,5 km).

Članki iz rubrike