kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.06.2016 18:35:56

Jan Tratnik v Ihanu do državnega naslova

Jan Tratnik
alesfevzer.com
Kolesar Jan Tratnik je novi državni prvak v cestni dirki. Po 168 km je v Ihanu drugo mesto osvojil Luka Mezgec, tretji je bil David Per, četrti Luka Pibernik, peti pa Primož Roglič.

Per je postal najboljši mlajši član v državi. Že prej je med članicami sedmi zaporedni naslov osvojila Polona Batagelj.

Lanski prvak v kronometru Jan Tratnik (Amplatz-BMC), letošnji prvak v vožnji na čas Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), do nedavnega poškodovani Luka Mezgec (Orica GreenEdge), lanski prvak v cestni dirki Luka Pibernik (Lampre-Merida) in mlajši član David Per (Adria Mobil) so postali ubežniki v drugem od 12 krogov. Dva kroga pred koncem sta se za napad odločila Tratnik in Roglič, letošnji in lanski prvak v kronometru, vendar je Tratnik tudi zaradi tehnične težave Rogliča prišel v cilj kot prvi.

"Da bom zmagal, nisem pričakoval, sem pa pričakoval visoko uvrstitev, ker sem dobro pripravljen. Zmage nikoli ne upam napovedati. Da sem zmagal pa je 'fajn'," je v cilju iskal besede nekdanji evropski prvak Tratnik, dobitnik modre majice najboljšega na gorskih ciljih na nedavno končani dirki po Sloveniji.

"Takoj od starta sem bil aktiven. Rekel sem, da bom tvegal in šel v beg. Ko sem videl, kateri smo bili v pobegu, sem vedel, da je to zmagovalna kombinacija, samo ugotoviti sem moral kako zmagati. Štiri kroge do cilja sem bil še malo v dvomih. Nato sem tri kroge do cilja napadel, ostala sva samo z Rogličem. Naslednji krog je imel žal Roglič tehnično okvaro sprednjega kolesa. Bilo je v finalu, nisem ga mogel čakati. Žal mi je za Primoža. Moral sem iti naprej, drugače ne bi zmagal. Imel sem več sreče, to je šport," je nato razlagal 26-letni Idrijčan.



In o čem je razmišljal v zadnjem krogu? "Razmišljal sem, kako bi uprizoril prihod skozi cilj, kako bi pokazal roke. Vse kar sem razmišljal, sem pokazal drugače. Mislil sem, da imam še en krog do cilja," je z nasmeškom odgovoril Tratnik.

David Per je s tretjim mestom postal državni prvak med mlajšimi člani.

Že dopoldan so se za državne naslove udarila članice, ki so morale premagati 70 km. Sedmič po vrsti ga je osvojila Polona Batagelj (BTC City Ljubljana). Druga je bila Urša Pintar, tretja pa Špela Kern (vse BTC City Ljubljana); takšen vrstni red je bil tudi lani.

Med starejšimi mladinci je zmagal Nik Čemažar (Sava), med mlajšimi mladinci Boštjan Murn (Adria), med starejšimi mladinkami pa Haidi Zajc (BTC City Ljubljana).

Članki iz rubrike