hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.08.2016 17:14:06

Steimleju zmaga na dirki Hrvaška-Slovenija

www.alesfevzer.com
Nemec Jannik Steimle (Felbermayer-Simplon Wels) je zmagovalec 9. kolesarske dirke Hrvaška-Slovenija, ki se je po 179,1 km končala v Novem mestu. Najboljši Slovenec je bil Žiga Grošelj na tretjem mestu, ki je skozi cilj popeljal skupinico petih kolesarjev. Drugi je bil Švicar Patrick Schelling, ki je prišel v cilj v času zmagovalca.

Steimle in Schelling sta prišla skozi cilj šest sekund pred skupino petih kolesarjev, od teh je bil prvi Grošelj, sicer kolesar kranjske Save. Za njimi je sekundo počasneje do cilja prišla nova peterica, v kateri sta bila Radoslav Rogina iz Adrie Mobila in Izidor Penko iz Radenske. Prvi je bil deveti, drugi pa 11. V dvajseterici so od Slovencev končali še Uroš Repše (Meridiana) na 15. mestu, Rok Korošec (Radenska) na 18. in Matic Grošelj (Sava) na 19. mestu.

Od leta 2008, ko je bila dirka prvič organizirana, so sedemkrat slavili slovenski tekmovalci, z uspehom Steimleja pa so tujci prišli šele do druge zmage. Pred njim je leta 2013 do prvega mesta prišel Avstrijec Riccardo Zoidl.

Članki iz rubrike