Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.08.2016 17:53:27

Monika Hrastnik evropska podprvakinja v spustu z gorskimi kolesi

Slovenska reprezentanca v spustu z gorskimi kolesi se tudi s tretjega evropskega prvenstva po vrsti vrača z odličjem. Zanj je zaslužna 22-letna Mozirčanka Monika Hrastnik, ki je v Wisli osvojila srebrno kolajno. Lanski prvak Jure Žabjek je predal evropski naslov, osvojil je četrto mesto, za bron je zaostal pol sekunde.

Od Hrastnikove, sicer članice ajdovskega Črnega Trna, je bila za 0,332 sekunde hitrejša le Francozinja Marine Cabriou. Družbo na zmagovalnem odru jima je delala Švicarka Lea Rutz, ki je zaostala že 5,654 sekunde. Na startu je bilo sicer zgolj osem tekmovalk.

Hrastnikova je že lani opozorila nase, ko je bila četrta na svetovnem prvenstvu v štirikrosu, nato na svojem prvem svetovnem prvenstvu v Andori osvojila 18. mesto, na evropskem pa končala na četrtem.


V članski konkurenci so s slovenskim dresom po progi drveli štirje. Prvi od teh se je spustil Jan Cimperman, ki se ni uvrstil med najboljše, je pa to tik za njim uspelo Žabjeku, ki je prevzel vodstvo s skoraj petimi sekundami prednosti. Vauh je po svojem nastopu prišel do četrtega mesta, povratnik po poškodbi Pandur pa prav tako kot Cimperman ni krojil vrha. Do konca je za nekaj več kot dve sekundi Žabjeka prehitel Poljak Slawomir Lukasik, pred Ljubljančanom pa sta končala še drugi Švicar Weber Lutz in tretji Poljak Wojciech Czermak.

Vauh je bil na koncu 19., Pandur 30. in Cimperman 49. Precej več je bila na startu tekmovalcev v moški elite konkurenci, saj je do rezultata prišlo 64 gorskih kolesarjev.

Slovenski spustaši so na evropskih prvenstvih zbiranje kolajn začeli leta 2013, ko sta bila tretji Miran Vauh med člani in Jure Žabjek med mladinci. Naslednje leto EP ni bilo, lani pa je člansko dirko, prav tako je bilo prvenstvo v Wisli, na vrhu končal Žabjek.

Članki iz rubrike