pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
0 15.10.2016 16:02:44

Bahrain Merida novega člana našla kar med gorskimi kolesarji

Profimedia
Novoustanovljena kolesarska ekipa Bahrain Merida, katere člani bodo v prihodnji sezoni Luka Pibernik, Grega Bole in Borut Božič, kot športni direktor pa jo bo vodil slovenski selektor Gorazd Štangelj, je našla novega, 22 člana. To je kar gorski kolesar, Čeh Ondrej Cink, dobitnik brona z letošnjega evropskega prvenstva v olimpijskem krosu.

Cink je bil od leta 2012 član ekipe Multivan Merida. Bil je član češke reprezentance ne olimpijskih igrah v Londonu 2012, sicer pa je osvojil dva brona na svetovnih prvenstvih in tri brone na evropskih.

"Je zelo nadarjen gorski kolesar, ki bo ekipi prinesel izkušnje, po drugi strani pa bo rabil ogromno podpore in znanja, da se spozna s cestnim kolesarstvom," je Bahrain Merida zapisala v sporočilu za javnost.



"Že dolgo sanjam, da bil nekega dne postal član profesionalne ekipe in okusil dirke kot so Tour de France, Giro d'Italia in Vuelta. Zdaj imam priložnost, da se borim. Zelo sem motiviran. Vem, da se moram veliko naučiti. Prihajam iz gorskega kolesarstva, zavedam se, da nimam izkušenj. Toda pripravljen sem garati," pa je povedal Cink.

Med 22 kolesarji, kolikor jih ima zdaj Bahrain Merida, je tudi večkratni zmagovalec največjih dirk Italijan Vincenzo Nibali.

Članki iz rubrike