stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.11.2016 18:33:54

Bahrajnski Slovenci da, kitajski Slovenci ne

m24.si
Kolesarska ekipa Bahrajn Merida, v kateri je med tekmovalci in v vodstvu tudi precej Slovencev, bo v naslednji sezoni lahko nastopala na tekmah najvišje ravni. Krovna zveza Uci je namreč danes ekipo uvrstila na seznam 17 moštev z licenco World Tour.

Zadnja okrepitev bahrajnske ekipe iz Slovenije je Jani Brajkovič, ki je pred dnevi sklenil dogovor z moštvom, kjer je eden od športnih direktorjev tudi Gorazd Štangelj. Že pred njim pa so bili člani tekmovalnega dela ekipe tudi Grega Bole, Borut Božič, Luka Pibernik, Domen Novak in David Per.

Uci je danes podelil licence World Tour ekipam za sezoni 2017 in 2018, med dobitniki pa je tudi bahrajnska ekipa. Prestali dobitniki licenc so AG2R La Mondiale, Astana, BMC, Bora-Hansgrohe, Cannondale-Drapac, Dimension Data, Quick-Step Floors, FDJ, Lotto Soudal, Movistar, Orica-Bike Exchange, Katjuša Alpecin, LottoNL-Jumbo, Team Sky, Sunweb (nekdanji Giant-Alpecin) in Trek-Segafredo.


Večina ekip je zadržala licenco iz letošnjega leta, novinka je Bora-Hansgrohe, ki je naredila korak navzgor in se po okrepitvah (Peter Sagan in Rafael Majka) prebila med elitna moštva. Za zdaj med prejemniki licence ni kitajske ekipe TJ Sports, od katere Uci zahteva še dodatna pojasnila.

Sezona dirk na najvišji ravni, na katerih lahko sodelujejo ekipe z licenco World Tour, se bo začela v Avstraliji 17. januarja.

Obenem je Uci sporočila tudi seznam 20 ekip s kontinentalnimi licencami. To so Acqua Blue Sport, Bardiani-CSF, CCC Sprandi Polkowice, Cofidis, Delko Marseille, direct Energie, Fortuneo-Vital Concept, Gazprom-Rusvelo, Israel Cycling Academy, Manzana Postobon, Nippo-Vini Fantini, Roompot-Nederlandse Loterij, Sport Vlaanderen-Baloise, UnitedHealthcare, Veranda's Willems Crelan, Wanty-Groupe Gobert, WB Veranclassic Aqua Protect in Wilier Triestina.

Članki iz rubrike