Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 02.02.2017 14:57:12

Med dirko s pestjo v glavo

Na kolesarski dirki Pro Toura se je zgodil hud incident, ki bo zagotovo imel dolgoročne posledice, posebej ker se naj ne bi zgodil prvič.

Današnjo, tretjo etapo dirke po Dubaju, je nemški sprinter Marcel Kittel, član ekipe Quick-Step, končal z okrvavljenim obrazom. Nič takega boste rekli, saj se padci na kolesarskih dirkah dogajajo vsak dan, toda Kittel sploh ni padel. Sredi dirke ga je s pestjo v obraz (v arkado) meni nič tebi nič udaril kolesar Astane Andrej Grivko.

kittel2

"Andrej Grivko iz Astane me je tresnil v obraz. Zaradi tega imam kri na obrazu. Nisem padel," je po koncu etape govoril Kittel. Slednji je na povsem ravninski etapi, ki je potekala pri visokem tempu, vozil malce nevarno. Tedaj se mu je približal Grivko in ga udaril. "Morali bi ga diskvalificirati in ga morebiti tudi kaznovati za pol leta. Takšno obnašanje je veliko razočaranje za kolesarski šport, za njegovo ekipo, sponzorje in to dirko," je še povedal Kittel.
Žirija je po etapi Grivka izključila z dirke, Rus pa naj bi to storil že drugič (enako naj bi se zgodilo pred leti). Predstavnike Astane se je Kittlu opravičil, Nemec pa opravičila ni hotel sprejeti.

Značke: kittel, grivko

Članki iz rubrike