Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 14.02.2017 08:23:36

100 milijonov odškodnine zaradi goljufanja

Sodnik Christopher Cooper je ameriškim oblastem dal zeleno luč, da lahko z dopingom osramočenega kolesarja Lancea Armstronga vnovič posadijo na zatožno klop.

Ameriško ministrstvo za pravosodje od nekdanjega kolesarja terja 100 milijonov dolarjev odškodnine zaradi goljufanja vlade v času, ko ga je sponzoriralo državno podjetje US Postal.
Cooperjeva odločitev je velik udarec za Armstronga, ki je zahteval, da se primer zavrže. Sam trdi, da tožbe nimajo osnove, saj naj bi podjetje US Postal veliko pridobilo prav zaradi sponzorske pogodbe, ki jo je imelo z Armstrongom. Cooper je pojasnil, da mora odločitev, ali je bila podjetju storjena škoda ali ne, sprejeti porota.

Ameriško poštno podjetje US Postal je v Armstronga in njegovo kolesarsko ekipo vložilo več kot 32 milijonov dolarjev. Nekdanji Armstrongov moštveni sotekmovalec Floyd Landis je že leta 2010 vložil tožbo proti Armstrongu zaradi prevare, nato se mu je v tožbi pridružila še vlada.



Armstrongu so oktobra 2012 odvzeli vseh sedem zmag (1999 - 2005) na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, Tour de Franceu, potem ko ga je ameriška protidopinška agencija Usada obtožila, da je sodeloval v eni največjih dopinških prevar v zgodovini športa.

Po letih in letih zanikanj zlorabe dopinga kljub doživljenjskemu suspenzu je Armstrong januarja 2013 v televizijskem šovu z Oprah Winfrey končno le priznal, da si je do boljših izidov praktično vso kariero pomagal s prepovedanimi sredstvi.

Članki iz rubrike