kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 17.02.2017 19:22:09

Roglič pred veliko zmago

vszi
Roglič s tretjim mestom v kronometru do vodstva v skupini razvrstitvi.

Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) je v tretji etapi dirke po Algarveju osvojil tretje mesto. Na 18 kilometrov dolgem kronometru v Sagresu sta bila pred njim le Španec Jonathan Castroviejo (Movistar) in Nemec Tony Martin (Katjuša), Roglič pa je prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim (Sky team).

Po drugem mestu na četrtkovi drugi etapi je Roglič danes v vožnji na čas osvojil tretje mesto. Zmage na 18 kilometrski preizkušnji se je v s časom 21:24 veselil Castroviejo, s štirimi sekundami zaostanka je bil drugi Martin, 27-letni Roglič je za zmagovalcem zaostal pet sekund. To je bila Rogličeva osma uvrstitev med prve tri, odkar nastopa za LottoNLl-Jumbo in v svetovni seriji



S tretjim mestom je Roglič tudi prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi. Pred drugouvrščenim Kwiatkowskim, ki je imel v današnjem kronometru isti čas kot najboljši slovenski kolesar v minulem letu, ima 22 sekund prednosti, tretji pa je Castroviejo (+0:36).

Drugi Slovenec na dirki Simon Špilak (Katjuša) je današnjo preizkušnjo končal na 23. mestu (+0:57), v skupini razvrstitvi pa je 13. (+2:07).

Članki iz rubrike