Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 04.03.2017 17:19:27

Kwiatkowskemu s samostojnim napadom zmaga na Strade Bianche

Poljski kolesar Michal Kwiatkowski, nekdanji svetovni prvak, je zmagovalec klasične dirke Strade Bianche, ki je letos prvič štela za točke svetovne serije. Poljak v dresu Skya je do zmage prišel s samostojno vožnjo v zadnjih 15 kilometrih.

Za njim sta na cilj 175 kilometrov dolge proge prišla Belgijca, olimpijski prvak Greg van Avermaet, ki je še drugič zasedel drugo mesto, in Tom Weelens, zaostala sta 15 oziroma 17 sekund. Četrto in peto mesto sta zasedla nekdanji zmagovalec Čeh Zdenek Štybar (+0:23) in Nizozemec Tom Domoulin (+1:26).

Italijanski odgovor na dirko Pariz-Roubaix tudi letos ni razočaral ljubiteljev tega športa. Dirka je bila pravi spektakel, že tako zahtevno progo z vzponi in makadamskimi odseki je otežil še dež. Po pričakovanju so se že zgodaj začeli napadi, ki so glavnino razbili na več delov. Na koncu je v ospredju ostalo sedem kolesarjev, med katerimi pa ni bilo dvakratnega svetovnega prvaka Slovaka Petra Sagana (na dirki še nima zmage, dvakrat je bil drugi).



Zato pa je bil v vodilni skupini olimpijski prvak in belgijski favorit Van Avermaet, ki pa je bil nemočen v napadu Kwiatkowskega na predzadnjem vzponu. Poljak je na vrh vzpona že prišel z lepo prednostjo, ki pa jo je na spustu z maksimalno tvegano vožnjo na spolzkem cestišču še povečal, do konca pa izkoristil še svoje kronometrske sposobnosti in v stilu upokojenega Fabiana Cancellare, Švicar je bil tu najboljši trikrat, zmagal. To je bila njegova druga zmaga na tej dirki, najboljši je bil že leta 2014.

Od Slovencev je bil najboljši Primož Roglič, z zaostankom desetih minut in 36 sekund je zasedel 35. mesto, Matej Mohorič (UAE Team Emirates) je bil z zaostankom 22 minut in 52 sekund 80., z istim časom in mesto za njim je v cilj prišel David Per (Bahrain Merida).

Značke: kolesarstvo, italija

Članki iz rubrike