900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.03.2017 17:46:26

Yates prvi v Fayencu, Polanc najboljši Slovenec

Britanski kolesar Simon Yates, član ekipe Orica-Scott, je zmagovalec šeste etape dirke Pariz-Nica med krajema Aubagne in Fayence. Do zmage na 193,5 km dolgi etapi je prikolesaril s samostojno vožnjo v zadnjih 20 kilometrih. V rumeni majici je ostal Francoz Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors). Jan Polanc (UAE Team Emirates) je bil 18.

Simon Yates je napadel že tako razredčeno skupino, ki je 20 km do cilja vztrajala na čelu dirke, in se v velikem slogu pripeljal skozi ciljno črto. Preostali kolesarji so se predolgo gledali, Yates pa je hitro naredil razliko. V ozadju se sicer niso predali, napadi so se začeli vrstiti v zadnjih nekaj sto metrih, ko se je trasa etape, ki je sicer vsebovala šest vzponov, od tega tri prve kategorije, spet postavila navkreber. Yates je na koncu za 17 sekund prehitel Kolumbijca Sergia Henaa (Sky) nad drugem in za 26 sekund Avstralca Richieja Porta (BMC) na tretjem mestu.

Irec Daniel Martin je v zadnjih kilometrih dobro skrbel za moštvenega kolega Alaphilippa, ki je osvojil četrto mesto, z Martinom sta zaostala 29 sekund. Za njima je z 32 sekundami zaostanka prišla skupina petih kolesarjev, ki jo je skozi cilj popeljal Španec Ion Izagirre, v njej je bil tudi eden glavnih favoritov za končno zmago Španec Alberto Contador.



Od Slovencev je prvi ciljno črto prečkal Polanc, ki je na 18. mestu zaostal 3:47 minute. Luka Pibernik (Bahrajn Merida) je bil 88., Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) 94., oba sta zaostala 18:08 minute. Preostala člana Bahrajn Meride sta končala izven stoterice, Grega Bole na 108. in Borut Božič na 150. mestu.

V skupnem seštevku je Alaphilippe pridobil še tri sekunde, pred drugim Gallopinom zdaj vodi 36 sekund, Henao zaostaja še 10 sekund. Koren je nekoliko nazadoval in je po šestih etapah 21. (+19:49). Pibernik je 60., Polanc 85., Božič 143. in Bole 145.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike