Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 10.03.2017 19:14:05

Saganu tretja etapa, Mezgec peti

Slovak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) je zmagovalec tretje, 204 km dolge etape kolesarske dirke od Jadranskega do Tirenskega morja od Monterotonda Marittima do Montalta di Castra. V skupinskem sprintu je v času zmagovalca kot peti etapo končal Luka Mezgec (Orica-Scott).

Sagan je do druge etapne zmage v sezoni prišel v zadnjih metrih, sprint je sicer pokvaril padec več kolesarjev 500 metrov pred koncem, ko je premagal domačina Elio Vivianija (Sky) in Belgijca Jurgena Roelandtsa (Lotto Soudal).

"V sprintu se je znašlo tudi veliko takih, ki niso imeli več moči. Na srečo smo v vetrovnih razmerah zadnjih 200 metrov imeli tudi srečo z vetrom. Sezona se šele začenja, upam, da ta zmaga ni bila zadnja," je dejal dvakratni svetovni prvak.


Mezgec je s petim mestom dosegel najboljšo etapno uvrstitev v sezoni. Na dirki nastopajo še štirje Slovenci, 15. je bil Marko Kump (UAE Team Emirates), 44. Simon Špilak (Katjuša), mesto za njim 45. Primož Roglič (LottoNl-Jumbo), vsi v času zmagovalca, 107. pa je bil z dvema minutama zaostanka Matej Mohorič (UAE Team Emirates).

Skupno je v vodstvu Avstralec Rohan Dennis (BMC), za njim pa sta moštveni sotekmovalec Belgijec Greg Van Avermaet in domačin Damiano Caruso, ki dopolnjuje trojčke kolesarjem BMC na vrhu. Najboljši Slovenec je Roglič na 14. mestu (+39,0).

V soboto se bodo kolesarji podali na četrto etapo, 171 km dolgo preizkušnjo od Montalta di Castra do Terminilla.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike