900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.03.2017 18:31:48

Quintani kraljevska etapa, Špilak peti, Roglič 10.

Kolumbijec Nairo Quintana, kolesar Movistarja, je zmagovalec kraljevske, četrte etape dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Peto mesto je po 171 km in po vzponu na Monte Terminillo osvojil Slovenec Simon Špilak iz Katjuše-Alpecina, 10. je bil Primož Roglič iz LottaNL-Jumba.

Špilak je bil na dobri poti do lepega uspeha na eni največjih spomladanskih etapnih dirk svetovne serije. Na vzponu na Monte Terminillo se je že znebil vseh tekmecev, a je Quintana še pravi čas začel lov, zraven potegnil še trojico, prav vsi pa so na koncu končali pred Prekmurcem.

Drugi je bil Britanec Geraint Thomas (Sky), tretji še en Britanec Adam Yates (Orica-Scott), četrti pa Kolumbijec Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac). Špilak je ciljno črto prečkal z enakim časom kot Uran oziroma 29 sekund za zmagovalcem, Roglič pa je zaostal 51 sekund.

"Mogoče sem napadel prehitro na vzponu na Terminillo. Toda zadovoljen sem s svojo pripravljenostjo. Pridobil sem samozavest za naslednje dirke," je na cilju menil Špilak.


Etapa je vrstni red v skupnem seštevku pričakovano premešala. Quintana je skočil v modro majico vodilnega, pred prvim zasledovalcem Yatesom ima 33 sekund, Francoz Thibaut Pinot zaostaja 56 sekund. Roglič, ki si je za enega glavnih ciljev sezone postavil prav dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, je s 14. mesta napredoval na sedmega, za Quintano zaostaja 1:19 minute. Špilak je zdaj 15. z zaostankom 1:53 minute.

Etapo pa sicer zaznamoval še en Slovenec. Marko Kump iz ekipe UAE Team Emirates je bil med šestimi ubežniki, ki so si prikolesarili že več kot 10 minut prednosti, a do konca niso zmogli.

Matej Mohorič (UAE Team Emirates) je bil 129., Kump 142., Luka Mezgec (Orica-Scott) pa 143. Skupno je Mohorič 82., Mezgec 124. in Kump 150.

Kolesarje v nedeljo čaka še ena zahtevna etapa od Rietija do Fermoja, v zadnjih 90 km jih čaka serija kratkih, a strmih vzponov.

Značke: kolesarstvo, italija

Članki iz rubrike