Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.03.2017 19:17:21

Kwiatkowski v sprintu močnejši od Sagana

vszi
Poljak Michal Kwiatkowski je zmagovalec 108. enodnevne kolesarske dirke Milano - San Remo. Na 291 kilometrov dolgi preizkušnji je bil član ekipe Sky najhitrejši v ciljnem sprintu trojice, od katere je drugo mesto osvojil Slovak Peter Sagan, tretje pa Francoz Julian Alaphilippe. Najboljši Slovenec je bil Luka Mezgec (ORICA-Scott) na 16. mestu.

Dolgo časa je kazalo, da bo zmagal svetovni prvak Sagan (Bora), ki se je od glavnine odlepil na vrhu zadnjega vzpona, Poggia, približno šest kilometrov pred ciljem. Kwiatkowski, svetovni prvak leta 2014, in Alaphilippe (Quick Step) pa sta mu sledila. Za petami sta mu bila vse do ciljne črte, pri čemer je bil v sprintu za "mišjo dlako" hitrejši Poljak.


"Po prejšnjih dirkah, leta 2013 in 2014, ko sem imel smolo, je ta zmaga res nekaj izjemnega. Hvaležen sem kolegom iz ekipe, ki so opravili res veliko delo. Nisem pričakoval, da bo Sagan napadel na Poggiu. Ko pa je, sem pričakoval skupinski sprint. A je Sagan spredaj držal hitrost. Sam sem se lahko osredotočil le na svoj sprint in kar ne morem verjeti, da mi je uspelo premagati Sagana," je po zmagi povedal poljski kolesar.

Med Slovenci je bil najboljši Mezgec, ki je ciljno črto prečkal pet sekund za prvo trojko. Matej Mohorič (UAE Team Emirates) je bil 57. z 31 sekundami zaostanka, Simon Špilak (Katjuša) 59. (+0:53), Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) 67. (+1:35), Grega Bole (Bahrain Merida) 70. (+2:28), Kristijan Koren (Cannondale) 117. (+5:24), Borut Božič (Bahrain Merida) pa 144. (+8:34).

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike