stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.05.2017 18:39:12

Žakljeva na uvodu v sezono po padcu dvanajsta

Iztok DMC/Slamnik
Slovenka Tanja Žakelj je na prvi tekmi letošnjega svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v češkem Novem Mestu osvojila 12. mesto.

Zmagala je Danka Annika Langvad, druga je bila Nemka Sabine Spitz, tretja pa Švicarka Linda Indergand.

Edina Slovenka na startu ženske tekme v olimpijskem krogu je že v prvem krogu na enem od spustov padla, na koncu pa se je z odlično vožnjo približala deseterici. V cilju je imela 3:13 minute zaostanka za nepremagljivo Langvadovo.

"Rekla sem si, da bom zadovoljna, če bom tam, kjer sem lani zaključila. Občutek je bil pravi, nisem bila daleč za deseterico ... Predvsem me veseli, da je bila dobra dirka. Potrdilo se je, da sem pozimi delala dobro in imam zdaj odlično izhodišče za nadaljevanje sezone," je po dirki povedala kolesarka Unior Tools Team.

"Padec v bandi na koncu spusta je zagotovo posledica tega, da so imeli pred nami dirko fantje do 23 let. Na progi jih je bilo več kot 150 in bande so postale bolj sipke. Preprosto me je spodneslo. Ni me zmotilo, od takrat naprej sem vedela, kakšne so razmere na progi. Pravzaprav je nekaj tekmovalk takrat zaradi mene zavilo na linijo B, ki je bila počasnejša, in nisem veliko izgubila," je dodala 28-letna kolesarka iz Ledine nad Idrijo.

Z 12. mestom si je pred nadaljevanjem sezone, naslednja dirka svetovnega pokala v olimpijskem krogu bo že prihodnji teden v nemškem Albstadtu, si je Žakljeva zagotovila dober startni položaj v drugi vrsti.

Že pred tem so svojo dirko odpeljali mlajši člani. Na startu sta bila dva Slovenca, oba člana Calcit Bike Teama. Boljši je bil Rok Naglič na 42. mestu s 5:26 minute zaostanka za zmagovalcem Pettrom Fagerhaugom iz Norveške. Gregor Krajnc je bil 106. z 9:52 minute zaostanka za prvim.

Članki iz rubrike