stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 01.02.2024 16:45:30

Mohorič z izjemnim spustom do etapne zmage - glejte, kaj je naredil simpatični Slovenec!

Profimedia
Slovenski kolesar Matej Mohorič je zmagovalec druge etape 75. dirke po Valencii od Canalsa do La Valldigne (162,7 km). Za 29-letnika iz Podblice pri Kranju je to prva zmaga v sezoni in skupno 24. v karieri. V skupnem seštevku je član Bahrain-Victoriousa napredoval s sedmega na drugo mesto.

Mohoriča so tekmeci že pred etapo označili za glavnega favorita, saj je bil po zadnjem, ne preveč strmem vzponu na Alto Pla de Corrals, na vrsti zahteven spust do cilja v La Valldigni.

Slovenski as je po prečkanju vrha planote takoj pritisnil na pedala in si z vratolomnim spustom sprva privozil nekaj metrov prednosti, ta pa je iz ovinka v ovinek naraščala. Po prihodu v dolino ga je čakalo le še nekaj kilometrov do cilja, kamor je pripeljal 13 sekund pred zasledovalci.

Drugo mesto je pripadlo Italijanu Giovanniju Lonardiju (Teal Polti Kometa), ki je v sprintu večje skupine ugnal rojaka Simoneja Consonnija (Lidl-Trek).

V skupnem seštevku je Mohorič napredoval na drugo mesto, potem ko je v sredini prvi etapi zasedel sedmo mesto. Za zmagovalcem prve etape iz ubežne skupine Alessandrom Tonellijem (VF Group-Bardiani CSF-Faizane) zaostaja 1:08 minute. Tretji je Avstrijec Felix Grossschartner (UAE Team Emirates), ki zaostaja 1:28 minute.



"Vedno sem bil osredotočen na to etapo, saj mi zelo ustreza. Tudi včeraj bi lahko posegli po zmagi, a je glavnina ubežnike predaleč spustila naprej. Danes smo ostali brez dveh kolegov v ekipi, s katerima bi morali biti hitrejši na ravnini in nadzorovati potek dirke. Vseeno so pomagale druge ekipe, moja ekipa pa je opravila odlično delo in me popeljala v odličen položaj na vrhu vzpona," je po tekmi za organizatorja dirke najprej dejal Mohorič.

"Na meni je bilo, da s spustom zaključim delo ekipe in se ji s tem zahvalim za podporo in zaupanje. Moral sem ostati zbran, čeprav sem bil hiter, nisem tvegal padca in se pripeljal sam do ciljne črte," je še dodal slovenski kolesar.

"Zame je to dirka, s katero se želim kar najbolje pripraviti na vrhunec sezone spomladanskih klasik. S trenerjem se večkrat šaliva, da me mora brzdati, saj veliko treniram in bi lahko prehitro prišel v pravo formo. Sem kolesar, ki nima veliko vzponov in padcev skozi sezono, raven forme celo leto vzdržujem kar dobro. Takšne priložnosti, kot je bila današnja, je treba izkoristiti. Leta namreč tečejo in nikoli ne veš, kdaj se redke priložnosti ponudijo," je še o ciljih sezone in formi zaključil edini slovenski predstavnik po Valencii.

V petek bo na sporedu tretja od petih etap. Potekala bo od San Vicente del Raspeiga do Orihuele (161,3 km) in je nekoliko bolj ravninska od prvih dveh.

Članki iz rubrike