stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 09.03.2024 15:00:08

Noro! Bora dobila kraljevsko etapo, ampak ne Roglič! Pa si mislite, kar hočete!

Profimedia
Pri Bori-hansgrohe se danes veselijo zmage na kraljevski etapi dirke Pariz-Nica. Toda ne Primož Roglič, ki je za hrbtom Remca Eveneopela končal na tretjem mestu …

Aleksandr Vlasov je zmagovalec sedme etape na dirki Pariz-Nica. Na ciljnem vzponu je napadel iz glavne skupine in za nekaj sekund pustil favorite za seboj. Med njimi Remca Evenepoela in moštvenega kolega Primoža Rogliča, ki sta zasedla preostali mesti na odru za zmagovalce.

Vlahov je štiri kilometre pod vrhom La Madone d'Utelle izkoristil trenutke zatišja med kapetani po napadu Evenpoela. Odpora na njegov napad ni bilo, razumljivo, Rus ni konkurenčen v boju za skupno zmago. »Pokrivati bi moral napade in skoke za Primoža, pa sem našel pravi trenutek in sem šel sam naprej," je po 12. zmagi v karieri, prvi po dveh letih zadovoljno dejal Vlasov.

Organizatorji so morali etapo zaradi močnega sneženja v zadnjih dneh spremeniti in prestaviti bolj na jug. Etapa od Nice je bila nespremenjena prvih 89 km, zadnjih 15 km pa je potekalo navkreber do vrha La Madone d'Utella (15,1 km/5,7 %).

Na zadnjem vzponu je sprva Evenepoelova ekipa narekovala močan ritem, nakar je Belgijec tudi napadel, a se ni otresel vseh tekmecev. Je pa napad uspel Vlasovu, ki ni nevaren v skupnem seštevku. Nabral si je nekaj prednosti in ciljno črto na vrhu vzpona prečkal osem sekund pred zasledovalci. Drugi je bil Evenepoel, ki je bil tik pred Rogličem.

V skupnem seštevku je s sedmim mestom McNulty (+0:27) za las ohranil vodstvo. Ima še štiri sekunde naskoka pred danes petouvrščenim rojakom Matteom Jorgensonom (Visma-Lease a Bike). Tretji je Danec Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) z zaostankom 34 sekund. Zmagovalec petkove etape je bil danes četrti.

Roglič je v skupni razvrstitvi z 11. napredoval na šesto mesto in za vodilnim pred zadnjo etapo zaostaja 1:21 minute.

Članki iz rubrike