nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tp
tp
0 10.12.2014 22:35:06

Pokal: Šempeter do senzacije, ACH in Panvita na robu prepada

V sredo bodo na sporedu povratne pokalne tekme, ki bodo dale odgovor na to, katere štiri ekipe se bodo sredi januarja borile za prvo lovoriko letošnje sezone.


V Tivoliju smo, po napovedih sodeč, spremljali pravo srhljivko. Domači odbojkarji so namreč v prvih dveh nizih doživeli ledeno hladen tuš, saj so povsem Kamničani zaigrali tako, kot so pred tekmo poudarjali: sproščeno in brezkompromisno. Še kako so se namreč zavedali, da ne morejo izgubiti ničesar.

In po 54 minutah igre so bili na pragu še ene senzacije, podobne tisti na lanskem zaključnem turnirju, ko so ACH Volley premagali v polfinalu, tokrat so imeli priložnost, da to storijo še prej. A saj veste kako pravijo, ni konec, dokler debela gospa ne zapoje. In zapela je še tri nize pozneje, ko je oranžnim zmajem uspel veliki preobrat in tekmo so uspeli odločiti v svojo korist. Najučinkovitejša igralca Ljubljančanov sta bila Andrej Flajs (16 točk) in Nathan Roberts (14 točk), dvajset točk Tončka Šterna na drugi strani pa tokrat ni bilo dovolj. 

Ljubljančanom se je kot drugi na zaključnem turnirju pridružil še Salonit, ki je izničil prednost Fužinarja in na domačih tleh slavil s 3:1.  Prava srhljivka je bila na sporedu na tekmi med Panvito in Šoštanjem, saj so slednji s 3:1 izsilili zlati niz, kjer pa so bili vendarle s 15:6 boljši Prekmurci. Za največjo senzacijo pa so prav gotovo poskrbeli odbojkarji Šempetra, ki so v osmini finala izločili Maribor, njihova najnovejša žrtev pa je bil Go Volley, ki so ga premagali na obeh tekmah in se tako najbolj zanesljivo od vseh prebili med štiri najboljše in kaj hitro se lahko zgodi, da bo prav Šempeter tisti, ki bo 16. in 17. januarja gostil zaključni turnir. 


Povratne četrtfinalne tekme

ACH Volley – Calcit Volleyball 3:2 (-20, -22, 18, 26, 11), 3:2*

Salonit Anhovo – Fužinar Metal 3:1 (-20, 22, 13, 23) 2:3*

SIP Šempeter – Go Volley 3:2 (-19, 23, 16, -23, 11) 3:0*

Šoštanj Topolšica – Panvita Pomgrad 3:1, zlati niz: 6:15;  0:3*

*izidi prvih tekem


Polfinalni pari

Salonit Anhovo - SIP Šempeter
ACH Volley - Panvita Pomgrad

Članki iz rubrike